Hírek

2005.01.27. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület foci
Kettőezer-öt perces labdarúgó tornát rendez ma déltől a Kosztolányi Dezső Általános Iskola és Gimnázium. A kezdőrúgást Molnár József alpolgármester végzi el. (kg)

II. kerület JÉGSZOBROK
M. Tóth Zsolt jégszobrász alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők január 30-ig a Mammut bevásárlóközpont előtt. A művész állatfigurákat készített. (kg)

III. kerület TUDÁSKLUB
A műszaki tudomány hatása az egészségügyre címmel rendezi soros találkozóját az Óbudai Tudásklub január 27-én este 6 órától a Kiskorona utca 7. szám alatt. (kg)

IV. kerület NAPIRENDEN
A 2003. évi forrásmegosztás pontosításáról és az UTE atlétikai stadionjának birtokba vételéről is tárgyalt a képviselő-testület e heti ülésén. (nvzs)

V. kerület LAKOSSÁGI FÓRUM
A kerület 2007 és 2013 közti településfejlesztési terveiről tart lakossági fórumot ma délután 4 órakor a hivatalában Steiner Pál polgármester. (rv)

VI. kerület ZENETANÍTÁS
A kerületi Titokfejtő Kör tagjait várja ma este 6 órakor a Benczúr Ház. Varázsjelek – zenetanítás a magyar ősműveltség alapján címmel Csoóri Sándor tart előadást. (rv)

VII. kerület MŰTEREM
Bárki festhet a kerületi gondozási központban kialakított nyitott műteremben. Az érdeklődőket Giczy György festőművész mindennap reggeltől délután 4 óráig várja a Dózsa György út 46. szám alatt. (rv)

VIII. kerület SZOLGÁLAT
A képviselő-testület döntésének értelmében kilenc és fél millió forint feletti összeget költhet fejlesztésre idén a Józsefvárosi Vagyonkezelő Gyorsszolgálat és Karbantartó Üzeme. (dná)

IX. kerület SZÍNEK, FORMÁK
Az Iparművészeti Múzeumban január 29-én 10–13 óra között kézműves-foglalkozást tartanak iskoláskorú gyerekeknek és szüleiknek. (dná)

X. kerület SEGÍTSÉG
A Kőbányai Gyermek- és Ifjúsági Szabadidő Központban szombaton jótékonysági koncertet tartanak A zene mindenkié Egyesület értelmi fogyatékos fiataljai számára. (dná)

XI. kerület FELHÍVÁS
Díszoklevelet kaphatnak azok a pedagógusok, akik a XI. kerületben laknak és 50, 60, 65 vagy 70 éve szereztek diplomát. Jelentkezni február 15-ig lehet a kerületi polgármesteri hivatalban. (ka)

XII. kerület MEZŐGAZDÁK
Az Agro szállóban Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tart előadást ma délelőtt mezőgazdasági termelőknek és szakembereknek. (ka)

XIV. kerület KONCERT
Hangversenyt tart a Szent István Király Szimfonikus Zenekar az új Nemzeti Hanvgersenyteremben február 10-én. Vezényel: Záborszky Kálmán. (nvzs)

XV. kerület CSALÁDI HÉTVÉGE
Az Újpalotai Közösségi Ház családi kézműves játszóházában szombaton 10-12 óra között nemezeléssel és álarckészítéssel foglalkoznak. (dná)

XVI. kerület KÖRGYŰRŰ
Az önkormányzat márciusra készíti el azt a térképet, amelyről a helyrajzi számok alapján mindenki megállapíthatja, hogy telke az M0-s tervezett nyomvonalán fekszik-e. (pg)

XVII. kerület TÁMOGATÁS
A kerületi önkormányzat várhatóan márciusában írja ki a társasházak és a lakásszövetkezeti otthonok felújítására vonatkozó pályázatát. A keretből 70 millió forint kamatmentes kölcsön, 30 millió vissza nem térítendő támogatás. (pg)

XVIII. kerület KENYÉR
A városrészben új pékség nyílt az Üllői úton a Béke tér után, a MOL benzinkúttal szemben. (vz)

XIX. kerület ZÚZDA
Tovább növelte a kerületi szelektívhulladék-gyűjtés hatékonyságát az önkormányzat. Több iskola olyan készüléket kapott, amely összezsugorítja az üdítős palackokat, így azok kevesebb helyet foglalnak. (vz)

XX. kerület RANDEVÚ
Pesterzsébeten randevúztak tegnap a külső kerületi polgármestek. Az önkormányzatokat tömörítő szövetség a külső kerületek jellemző problémáiról tart rendszesen eszmecserét. A polgármesterek pártállástól függetlenül képviselik érdekeiket. (vz)

XXII.kerület  DÍJ
Január 31-ig lehet javaslatot tenni arra a személyre vagy szervezetre, aki Környezetvédelemért Díjban részesülhet. A díj elismerés azoknak, akik a kerület környezeti állapotának javítása érdekében tevékenykednek. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!