Hírek

2005.01.25. 10:05

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület ÖREGDIÁKOK A Toldy Ferenc Gimnázium volt diákjaiból alakult a Toldy Öregdiák Egylet. Céljuk többek között az intézmény hátrányos helyzetbe került korábbi diákjainak segélyezése. Első ülésüket január 28-án tartják. (kg)

II. kerület TESTÜLETI ÜLÉS A tervek szerint tizenöt napirendi pontot tárgyalnak meg a képviselő-testület idei első ülésén, amelyet január 27-re hívott össze Horváth Csaba polgármester. (kg)

III. kerület SZEMÉTGYŰJTŐK További tizenhét új szelektív hulladékgyűjtő szigeten állnak konténerek a kerületben. Ezzel Óbuda és Békásmegyer sűrűn lakott területei teljesen lefedetté váltak. (kg)

IV. kerület SEGÉLYKONCERT
A délkelet-ázsiai szökőár áldozatainak megsegítésére február 11-re szervez jótékonysági koncertet három újpesti iskola a városháza épületében. (nvzs)

V. kerület BABAKÉSZÍTŐK Február elején indítja kézműves- tanfolyamát az Aranytíz Művelődési Központ. A résztvevők a világhírű svájci rongybabák készítését tanulhatják meg. (rv)

VI. kerület KIRÁLY UTCA Holnap, január 26-án délben adja át a felújított Király utcát Verók István VI. és Hunvald György VII. kerületi polgármester, valamint Demszky Gábor főpolgármester. (rv)

VII. kerület ÚJ HIVATAL Február 3-án avatják a polgármesteri hivatal második, új épületét a Garay utca 5. szám alatt. A 600 milliós beruházás keretében épült létesítmény elnyerte az innovációs fejlesztésekért járó rangos díjat. (rv)

VIII. kerület FEJLESZTÉS A képviselő-testület jóváhagyta azon jogok és kötelezettségek együttesét, amelyek a 4-es metró építési, illetve a felszíni rendezés szabályait hangolják össze. (dná)

IX. kerület „VÉGJÁTÉK” A holo-kauszt emlékközpont január 16–27. közötti programsorozatában szerdán 4 órától a Centropa Magyarország Zsidó Családtörténeti Központ mutatkozik be. Este 6-tól Bächer Iván író estje következik. (dná)

X. kerület MOZGÁS A Pataky Művelődési Központban (Szent László tér 7–14.) keddenként és csütörtökönként este 7 és 8 óra között aerobik-tanfolyamot tartanak. Az érdeklődők jelentkezését folyamatosan várják a kőbányai intézményben. (dná)

XI. kerület ÍJÁSZAT A hagyományőrző íjászklub tart foglalkozást gyermekek számára kedden délután a Gazdagréti Közösségi Házban (Törökugrató u. 9.). A fiatalok szakértők segítségével sajátíthatják el a régi magyar fegyver használatát. (ka)

XII. kerület VAKOLATHULLÁS Nagy mennyiségű vakolat hullott le a Nagyenyed utca és a Böszörményi út találkozásánál egy lakóház homlokzatáról. Az épület előterét biztonsági okokból lezárták. (ka)

XIII. kerület SZÖVETSÉG Az önkormányzat úgy döntött, csatlakozni kíván a VIII., IX., X., XI. és XIV. kerülettel együtt megalapítandó Budapest
Gyűrű Szövetség nevű társuláshoz. (nvzs)

XIV. kerület DÍJ Az Év Embere Zuglóban elismerés idei díjazottja Mericske Zoltán, a Szent István Király Zeneiskola ütős együttesének vezetője. (nvzs)

XV. kerület AJÁNDÉK Tíz darab számítógépet adott át tegnap az AsiaCenter a Kavicsos közi Kínai-Magyar Kéttannyelvű Iskola közösségének. Az eseményen részt vett Hajdu László polgármester is. (pg)

XVI. kerület INTERPELLÁCIÓ Csomor Ervin egyéni képviselő információja szerint a polgármesteri hivatal egymillió forint közpénzt fordított a tulajdonában lévő három autó téli felkészítésére. A képviselő ez ügyben nyújtott be interpellációt. (pg)

XVII. kerület SZOLGÁLTATÁS Ingyenes növényvédelmi tanácsadás lesz ma a kerületi Fidesz-irodában. Az érdeklődők kérdéseire 18 és 19 óra között Gál Miklós válaszol. (pg)

XVIII. kerület FESTÉSZET A Kondor Béla Közösségi Házban február 3-ig látogatható Gál Lajos képzőművész kiállítása. (dná)

XIX. kerület NYERTES PÁLYÁZAT Fővárosi pályázaton több mint egymillió forintot nyert a városrész a kutyapiszok eltávolítására szolgáló eszközök kihelyezésére. (dná)

XX. kerület MOZI Képtár lesz az egykori Világosság filmszínházból. A mozi épületén nincsenek ablakok, ezért alkalmas hatalmas festmények
kiállítására. Az átalakítást, amelyre hamarosan pályázatot írnak ki, a kulturális minisztérium is támogatja. (vz)

XXI. kerület GAZDÁLKODÁS Kedden tartja ülését a képviselő-testület. A napirendtervezetben több mint tíz előterjesztés szerepel. Várhatóan módosítják a testület szervezeti és működési szabályzatát is. (vcs)
 
XXII. kerület FARSANG A kerület Német Kisebbségi Önkormányzata február 12-én farsangi batyus bált tart. (vcs)

XXIII. kerület SZÖKŐÁR A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat költségvetéséből ötszázezer forintot utalnak át a szökőár áldozatainak. Geiger Ferenc polgármester százezer forintot ajánlott fel. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!