Hírek

2005.01.11. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Hátrányos helyzetben A budavári önkormányzat támogató szolgálatot működtet a fogyatékkal élők megsegítésére. A munkatársak többek között az ellátásban, a személyszállításban és tanácsadásban nyújtanak segítséget. Az érdeklődők a 356-8363 és a 356-9599-es telefonszámokon kaphatnak bővebb felvilágosítást. (kg)

II. kerület Bizottsági tanácskozás Ülést tart ma a Település Üzemeltetési Bizottság. Az eseményen többek között a Törökvészi út javításáról, a közterületi illemhelyek kihelyezéséről és a közutak forgalmi rendjének átalakításáról lesz szó. (kg)

III. kerület Kutyafuttató A kerületben több kutyafuttató is található, ahol a tulajdonosok gond nélkül sétáltathatják állataikat. A területek pontos helye és elérhetősége a kerület világhálós honlapjáról (www.obuda. hu) is megismerhető. (kg)

IV. kerület Testületi ülés Várhatóan január 25-én kerül sor az év első testületi ülésére. A tárgyalásra kerülő témákat egy héttel előtte egyeztetik az önkormányzatnál. (lma)

V. kerület SZÁZADIK SZÜLETÉSNAP Ma délelőtt köszönti a száz-esztendős Dunai Frigyesnét Steiner Pál polgármester. Az idős hölgyet a Hercegprímás utca 2. szám alatti otthonában keresi fel a kerület első embere. (rv)

VI. kerület ZENEI UTAZÁS Útjára indul az EFFETA zenei produkció koncertklub január 15-én, szombaton este 8 órakor. Az érdeklődő terézváro-siakat a Benczúr Ház várja a free beat stílusában otthonosan mozgó zenekar programjával. (rv)

VII. kerület Anyakönyvi ügyek Január 15-től a helyi okmányiroda nyolcas számú ablakánál intézik a házassági és halotti anyakönyvekkel kapcsolatos ügyeket. Itt adják ki az újszülöttek anyakönyvi kivonatát is. (kg)

VIII. kerület SZÍNJÁTSZÁS A Józsefvárosi Kulturális Központ Orczy színitanodája 6–14 éveseket keres önképzőkörébe. A foglalkozásokat az Orczy-kert faházában szerdán 15-től 18-ig, pénteken 15–20-ig tartják. (dná)

IX. kerület TÚRA A Ferencvárosi Természetbarát Egyesület egyéneket és családokat is vár havi rendszeres kirándulásaikra. Jelentkezni a 216-2307-es számon lehet. Ez évben először a Normafa– Frank-hegy–Irhásárok
útvonalat járják be. (dná)

X. kerület Ipari műemlék A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a Sörgyár 1. számú telephelyének több épületét is védelemre méltónak találta. Ez új helyzetet teremtett, amelyhez a hasznosítási elképzeléseknek is alkalmazkodniuk kell. (ia)

XII. kerület Gyászmise A Vitézi Rend 2005. január 15-én, szombaton, délután hat órakor a doni áttörés 62. évfordulóján, gyászmisével emlékezik meg a harcokban elesett hősi halottakról. Helyszín: Istenhegyi Szent László plébánia (XII. Diana utca 4/b.). (vcs)

XIII. kerület Iskolafelújítás Az önkormányzat várhatóan e hét csütörtökén dönt az idei iskolafelújításokról. Közel húsz intézmény szerepel  a tervek között. (lma)

XIV. kerület Seregszemle Modellmánia 2004 címmel, autó-, mozdony-, vasúti kocsi- valamint repülőmodellek kiállítása nyílt a Közlekedési Múzeumban. (lma)

XV.kerület Fogy a lakosság  Tizedével csökkent Pestújhely lakossága 1990 és 2004 között. A városrészben jelenleg 8819-en laknak, 15 évvel ezelőtt viszont még 9955-en éltek itt – tartalmazza egy nemrég elkészített felmérés. A XV. kerület lakosságának egytizede él Pestújhelyen. Minden negyedik lakos nyugdíjas. (pg)

XVI. kerület Megemlékezés Holnap 14 órakor, a doni áttörés évfordulóján, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége (Pofosz) és a XVI. kerület önkormányzata megemlékezést tart. A cinkotai temetőben a Don-kanyarban elesett magyar katonákra emlékeznek, beszédet mond Mikola Tibor, a Pofosz kerületi elnöke. (pg)

XVII. kerület Fórum Lakossági fórumot tart szerdán este hatkor Rákoscsaba-Újtelepen,  a Diadal utcai Általános Iskolában két egyéni képviselő. Alexa György és Fodor Róbert beszámolója után az este vendége, Hoffmann Attila polgármester válaszol a feltett kérdésekre. (pg)

XVIII. kerület ALJEGYZŐCSERE Chrobák Zoltánné az új aljegyző. Tavaly júliusban távozott a korábbi aljegyző, ezért a képviselő-testület pályázatot írt ki álláshelyének betöltésére. Hat jelentkezőből választották ki Chrobáknét. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!