Hírek

2005.01.03. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Virág Benedek-emlékév
A tabáni helytörténeti múzeumban tartották a Virág Benedek-emlékév zárórendezvényét. A program ideje alatt a tabáni templomban szentmise és koncert idézte a pap-költő emlékét. (vs)

II. kerület Segítség
A rászorulóknak legközelebb január
6-án tartanak ételosztást a Moszkva téren. Az ételek elkészíttetését és szétosztását a Horváth Csaba polgármester kezdeményezésére alakult, Hajléktalanok Jövőjéért Alapítvány szervezi. (vcs)

III. kerület ÁTADTÁK A CSATORNÁT
Az előzetes terveknek megfelelően év végére befejeződött Csillaghegyen a csatornaépítés. A szennyvíztisztító berendezés használatba vétele egy-két hónapon belül megkezdődik, miután a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. elvégzi a szükséges ellenőrzéseket. (nvzs)

IV. kerület Chinoin
Kioszották a Wolf Emil-díjakat a Chinoin Rt. újpesti gyáregységében. Az alapítványi kitüntetést a hagyomány szerint azok a mérnökök, kutatók kapják, akik az elmúlt év legjobb eredményeit érték el. Idén egy nő és négy férfi részesült az elismerésben. (fm)

V. kerület Közművelődés 
Január 14-ig adhatók be a Belváros-Lipótváros által kiírt, közművelődést segítő pályázatok, amelyeknek célja a kerületben tavasszal megszervezésre kerülő kulturált szabadidőprogramok támogatása. (ka)

VI. kerület A KUTYAPISZOK ELLEN
Terézvárosban is az úton-útfélen otthagyott kutyapiszok okozza az egyik legnagyobb köztisztasági gondot. A lakosság kényelemérzetét az önkormányzat jövőre e téren is növelni akarja. Az egész kerületben elhelyeznek majd kutyapiszokgyűjtő zacskókat. (rv)

VII. kerület Szépülő iskolák 
A kerület valamennyi pártja támogatja az önkormányzat jövő évi iskolafelújítási programját. Ennek első ütemében többek között a Janikovszky Éva Általános Iskola épületét újítják meg. (kg)

VIII. kerület Mélygarázs 
Jövő év novemberére elkészül a Pollack Mihály téri mélygarázs. Az ötszintes garázst őszszel kezdték építeni. (fm)

IX. kerület Közgyűjtemény 
A ferencvárosi helytörténeti gyűjtemény arra kéri a kerületieket, hogy segítsék állandó gyűjteményük előkészítését. Régi fényképeket, tárgyakat is szívesen fogadnak. (ka)

X. kerület IPAROSOK
Az iparkamara tagjai testvérvárosukban, a brit Wolwerhamptonban jártak. Útjuk célja az volt, hogy előkészítsék kőbányai iparosok, kézművesek kinti vásáron való részvételét. (ia)

XI. kerület Költözés
A Fehérvári út 79. szám alá, a Dél-Buda Centerbe költözött a Barázda köz 11-ből a Főtáv dél-budapesti ügyfélszolgálati irodája. (tt)

XII. kerület Filmklub
Andrej Tarkovszkij Tükör c. filmjét vetítik ma a Ráth György utcai Nyitott Műhelyben. A vendégek Böszörményi Géza és Gyenizs Balázs szerkesztők. (ka)

XIII. kerület Vagyonkezelő
Az angyalföldi képviselő-testület jóváhagyta a Sport- és Szabadidő Központ Kht. és az Angyalföld–Újlipótváros–Vizafogó Vagyonkezelő Rt. 2005. évi üzleti tervét és működési szabályzatát. (fm)

XIV. kerület ÉLETMENTÉS
Véradó napot szervez a Magyar Vöröskereszt kerületi szervezete. A segíteni akarók a Péterfy Sándor Utcai Kórház vérellátó állomásán jelentkezhetnek ma reggel nyolc órától délután ötig. (nvzs)

XV. kerület Őrszolgálat 
Egy év alatt huszonkilenc esetben intézkedtek a rákospalotai önkormányzat mezőőrei. A Csömörrel közösen foglalkoztatott őrszolgálat számos illegális hulladéklerakást, lopást hiúsított meg, és eljárásokat kezdeményezett a hatóságoknál. (zsp)

XVI. kerület Eredményes felderítés 
Csökken a felderítetlen bűncselekmények száma a kerületben. A belső kerületekből, jórészt a térfigyelő rendszerek miatt kiszorulnak a bűnözők. Ezzel is magyarázható, hogy a kerületben emelkedett a betöréses lopások száma. (vs)

XVII. kerület TAKARÍTÁS
A házak előtti járdák rendben tartásához a Gyökér köz 4. szám alatt vásárolható síkosságmentesítő homok, hólapát, illetve avargyűjtő zsák. Ez utóbbit a szemétszállítók ingyen viszik el. Telefon: 259-1691. (dná)

XVIII. kerület MEGÚJULÁS
Újraaszfaltozták és szegéllyel látták el a Duna utca burkolatának nagy részét. (nvzs)

XIX. kerület FOTÓZOTT HÁZAK 
A Wekerlei Társaskörben Kós Károly építész munkáiról Nagy Tamás, Romhányi András és Tóth Pál képei láthatók február végéig. (dná)

XX. kerület Versmondó pedagógusok
Szívesen szavaló vagy zenei fellépésben részt vállaló pedagógusok fellépésével tervez irodalmi estet a Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet. A rendezvényt József Attila születésének századik, Bartók Béla halálának hatvanadik évfordulóján tartják. (ka)

XXI. kerület Vita
A csepeli önkormányzat társadalmi vitára bocsátja a 2005. évi programot. A véleményeket, észrevételeket és a kérdéseket a [email protected] e-mail címen várják. (vs)

XXII. kerület NYUGDÍJASOKNAK
Lélekápolás nyugdíj után címmel tart előadást Szodoray Sándorné a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban csütörtökön. (nvzs)

XXIII. kerület SZEGÉNYEK
Soroksáron él a legtöbb fővárosi szegény. A kerület tüzelőutalványt és gyógyszert ad támogatásként. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!