Hírek

2005.01.29. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szarvas SZOBORÁLLÍTÁS
Többször is felvetődött már, hogy állítsanak szobrot az arborétum alapítójának, gróf Bolza Pálnak. A Szarvasért Alapítvány és a Szarvas Város Baráti Köre akcióján eddig ötszázezer forint gyűlt össze. A szobrot Mihály Bernadett szarvasi származású szobrászművész készíti majd. Az alkotásra adományokat is gyűjtenek, mert a tervezett költség hárommillió forint. (j)

Siófok OBSZERVATÓRIUM
Nem szűnik meg a siófoki obszervatórium, így döntött a meteorológiai szolgálatot irányító miniszteri biztos. (fc)

Eger DIPLOMAOSZTÓ
Az idei tanév januári záróvizsga időszakában 295 hallgató tett sikeres záróvizsgát az Eszterházy Károly Főiskolán. Az oklevélosztó ünnepséget pénteken tartották a líceum dísztermében. 122 a bölcsészettudományi, 138 a gazdaság- és társadalomtudományi, a természettudományi főiskolai karon pedig 35 fő kapott oklevelet. (ss)

Karcag  ÚJ RENDŐRKAPITÁNYSÁG
Az önkormányzat 2001 óta folytat tárgyalásokat a Belügyminisztériummal a városi rendőrkapitányság elhelyezéséről. A minisztérium felajánlotta, hogy vállalja az új kapitányság felépítésének költségeit, ha a város térítésmentesen adja hozzá a szükséges telket. Az önkormányzat tavaly megszerezte a telek tulajdonjogát, a képviselők pedig a napokban döntöttek a terület felajánlásáról. (mj)

Etyek FILMSTÚDIÓ
Várhatóan július elején megkezdődik a Korda Sándor filmstúdió építése. A létesítményben jövő nyáron már filmet is forgathatnak. A teljes beruházás 35 milliárd forintba kerül, az idei munkákra 10 milliárd forintot költenek. A filmstúdió 15 hektáron épül fel, a szállodák és a kiszolgáló létesítmények további 15-20 hektárt foglalnak majd el. (fc)

Kecel  KÖZÖS VÁLLALKOZÁS
Schindler János polgármester ötlete alapján kft. szervezésébe fogtak a település szőlőtermelői. A társaságban minden belépő a területének arányában szerez tulajdonrészt. A közös vállakozástól azt várják, hogy együtt könnyebben tudnak támogatásokhoz jutni, és kedvezőbb árat érnek el a közös értékesítéssel. (mj)

Bátonyterenye ÚJ TÁBORVEZETÉS
Megújul az erdei iskoláknak és nyári táboroknak már több mint két évtizede otthont adó Szorospataki Ifjúsági és Szabadidő Központ. Január elsejétől új táborvezetés kezdte meg munkáját. (fc)

Paks KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS
Elkészült annak a közvélemény-kutatásnak az értékelése, amely alapja lesz a város szociális térképének. A felmérést készítő csoport élén a Családvédelmi és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője áll. Szerinte Paks egyik problémája a válások magas száma. (vt)

Tatabánya ÁTSZERVEZÉSEK
Négyszázmillió forintos megtakarítást remél a város a közgyűlésen elfogadott átszervezéstől. Ez a becslések szerint kétszáz álláshely megszűnését jelenti az oktatás és a közművelődés területén. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!