Hírek

2005.01.28. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Orosháza ÁLLAMVIZSGA
Tizenöten jelentkeztek képzésre, ám az államvizsgáig csak nyolcan jutottak el a Kodolányi János Főiskola Orosházi Intézetében, a nemzetközi marketingszakértő szakon. Ezen a szakon ez volt az első államvizsga. Gazdaságtudományi szak és pénzügyőrképzés indítását is tervezik Orosházán. (cs)

Nagykanizsa ÁTADÁS
A háromévesektől az időskorúakig minden rászoruló többcélú ellátását biztosítja a Fogyatékkal Élők Integrált Intézményének csütörtökön, az Űrhajós utcában átadott épülettömbje. A 451 millió forint költséggel felépített, új típusú szociális intézmény nyolcvan rászorulót képes fogadni és teljeskörűen ellátni. (fc)

Salgótarján GYŰJTÉS
A Mátranováki Közoktatási és Közművelődési Központ általános iskolája a megye egyik vöröskeresztes bázisiskolája. Az intézmény tanulói és dolgozói úgy érezték, hogy segíteniük kell a délkelet-ázsiai szökőár áldozatain, ezért adománygyűjtést szerveztek. Az akció során 30 ezer forint gyűlt össze. (szpa)

Szeged A FIATALOK ÉVE
Érzelmi hangulatváltás történt Botka László polgármester szerint. Szeged versenyképessége nőtt, a tudásalapú gazdaság jelenti a város jövőjét. Botka 2005-re meghirdette a csongrádi megyeszékhelyen a fiatalok évét. (szpa)

Bezenye BEFEKTETŐK
Az osztrák befektetők szerdán este Bezenyén mutatták be annak az élményvárosnak a terveit, amit 153 hektáron, várhatóan jövő őszre építenek fel a település határában mintegy 57 milliárd forintból. Az Európában egyedülálló projektum többtémás élményváros és bevásárlóközpont kombinációjából jön létre. (szpa)

Debrecen KÁBÍTÓSZER, TE IS SEGÍTHETSZ!
címmel vetélkedőt rendezett a Forrás Lelki Segítők Egyesülete a debreceni Péchy Mihály Műszaki Középiskolában. A drogok fajtáival, hatásukkal és egészségkárosításukkal foglalkoztak. A vetélkedő célja, hogy felkészítse
a diákokat a döntésre, illetve a felelősségvállalásra. (szpa)

Eger ÉPÍTMÉNYADÓ
A kommunális adó helyett építményadó bevezetéséről döntött az egri önkormányzat. Ezzel kapcsolatban módosító indítvány kerül a közgyűlés elé. Eszerint már 62 éves kortól biztosítani kell az 50 százalékos adókedvezményt, s a felerészben tulajdonos özvegyek és a rokkantnyugdíjasok is jogosultak legyenek erre. (szpa)

Siófok SZÁLLODASOR
A siófoki szállodasort apartmanházzá alakítaná a leendő vevő. A korábban tervezett fejlesztés helyett az értékesítés mellett döntött a francia tulajdonos. Eddig hétszázmillió forintos fejlesztésről, konferenciaturizmusról, téliesítésről volt szó. (szpa)

Gencsapáti KUTYAPARADICSOM
Jelenleg 15 eb várja a gencsapáti Kutyaparadicsom lakói közül, hogy gazdára találjon. A befogadóhely jogi státusa megváltozott: tagja lett a falu sportegyesületének. A fő célkitűzések nem változtak: egyetlen kutyát sem altatnak el, így akad olyan négylábú, aki már négy éve itt vár gazdára. Az egyesület fogadni tudja az állatbarátok adójának egy százalékát. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!