Hírek

2005.01.26. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba KÍNAI BOLT
Kínai bolt lesz Békéscsabán, a Belvárosi Üzletház helyén. Viczián László, az Univerzál Rt. igazgatóságának elnöke elmondta, nehéz szívvel hozták meg a döntést, azonban a tárgyalások során világossá vált, hogy egyetlen magyar kereskedő sem tudja megfizetni az Univerzál által kért bérleti díjat. Megtudtuk, PLR néven új, magyar üzletlánc alapító tagja lett az Univerzál. (bj)

Mátraderecske MOFETTA
Több mint féléves várakozás után a hét elején megkezdődtek az új Mofettában is a kezelések. Ezzel párhuzamosan a régi épületben a szokásos téli szünet után vehetik újra igénybe a szén-dioxid-szárazfürdő nyújtotta áldásos kúrákat, míg az impozáns gyógykomplexumban az első ütemben a reumatológiai szakrendelésre jogosultak kezeltethetik magukat. (ss)

Pécs EGYEZTETÉSEK
Kedd délután került sor az eltörölt esti InterCity járatokról és a visszaállítás lehetőségeiről szóló, a MÁV Rt., a Pécsi Tudományegyetem, a város és a megye vezetői közötti egyeztetésre. Mint ismeretes, a vasúttársaság múlt decemberben több baranyai vonatot – többek között a hétköznapokon este Pécs és Budapest közlekedő IC-ket is – megszüntetett. (ba)

Győr ÍTÉLŐTÁBLA
Rövidesen megkezdik a Győri Ítélőtáblának otthont adó létesítmény építését. A beruházás ez év novemberében készül el, melyre nettó 599 millió forintot költenek költségvetési forrásból. Győr város ingyenes telek adományozásával járult hozzá a fejlesztéshez. A beruházás kivitelezőjével, a budapesti Európai Építő Rt.-vel a szerződést már megkötötték. (fc)

Sárszentlőrinc CSÖKKENTÉS
Kevesebb lesz idén 600 ezer forinttal a közmunkaprogramra jutó állami támogatás. Tavaly 4 millió 800 ezer forintot kapott erre a célra a község önkormányzata. A falu munkanélküliségi mutatója megközelíti a 20 százalékot, ez mintegy kétszerese a megyei átlagnak. Hetesi Károly polgármester szerint a kieső támogatás pótolható, más településekkel közösen pályáznak a munkaügyi központhoz közhasznú foglalkoztatásra. (rg)

Csurgó HÁZIORVOS
Ősz óta nincs saját háziorvosa a 3. körzetnek. A korábbi orvos, aki egyben az egészségügyi intézmény vezetője október 1-jén ment nyugdíjba. Azóta két háziorvos helyettesíti. A város háromszor írt ki pályázatot a posztra, ám eredménytelenül. Ha ezúttal sem lesz sikeres a pályázat, akkor elképzelhető, hogy a polgármesteri hivatal szakfeladatként megkapja az egészségügyi ellátást. (va)

Kecskemét GRABOPARKETT
Megkezdődött a környezetvédelmi beruházás a kecskeméti Graboparkett Kft.-nél. A cég 100 millió forintos támogatást nyert a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egyik pályázatán környezetvédelmi beruházás megépítéséhez. A beruházás egy év múlva valósul meg, amikor a meglévő kazánt új, az európai környezeti szabványoknak mindenben megfelelő kazánra cserélik le. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!