Hírek

2005.01.08. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Bácsalmás KÉSIK A TÁMOGATÁS A térségében több száz gazdálkodó várja az elmúlt esztendőre járó mezőgazdasági támogatást, tájékoztatta tudósítónkat Piller R. József falugazdász. Körzetében, amelyhez négy település ezernél is több őstermelője tartozik, nagyon kevesen kapták meg a 2004-re ígért támogatást. (kgy)

Szeged VÁLASZTÁS Solymos Lászlót, Botka László polgármester kabinetfőnökét indítja az MSZP szegedi szervezete
a március 6-i időközi önkormányzati választáson, közölte a párt városi elnöke. Az MSZP szegedi szervezetének küldöttgyűlése döntött erről, mondta Kozma József a sajtótájékoztatón. (szl)

Pécs PORCELÁNFOGÁS Megtalálta a rendőrség a tavaly Pécsről ellopott herendi porcelánszobrokat, az úgynevezett „karneváli figurákat”.
A hétmillió forint összértékű műkincsek tolvajai ellen már korábban eljárást indítottak, mondta el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. (szl)

Debrecen MÚZEUM ÉPÜL Évtizedek óta raktárban porosodó néprajzi gyűjteményének, valamint egy modern képzőművészeti gyűjteménynek a bemutatására új múzeum építtetését, illetve vásárlását tervezi Debrecen önkormányzata. Ezt Kósa Lajos polgármester pénteken közölte a megyeszékhelyen. (szl)

Sopron GYERMEKOTTHON Szo-ciálpedagógusokkal egészül ki a soproni Gyermekjóléti Központ gárdája, döntött az önkormányzat, érzékelve
a gondokat. A képviselők egyhangúlag megszavazták a Központ szakmai gárdájának két szociálpedagógussal való kiegészítését, és a gyermekek átmeneti otthonának kialakítását is. (szl)

 
Nyíregyháza EGYEDÜLÁLLÓ EMBEREK Magyarországon 900 ezer ember él egyedül. Kétharmaduk, 600 ezer ember időskorú. Szabolcs-Szatmár-Beregben az egyedülállók aránya magasabb, mint országosan, jóval tíz százalék feletti, és meghatározó részüket szintén az idős emberek adják.
Az egyedül élő idősek száma a megyében mintegy 26 ezerre tehető. (szpa)

Miskolc BUSZBÉRLET Az év elejétől megszűnt a tanuló- és nyugdíjasbuszbérlet Miskolcon. Az érintettek villamos-, illetve kombinált bérletet vásárolhatnak a jegypénztárakban. Ennek oka, hogy
az elmúlt években ebből a bérlettípusból 40 százalékkal kevesebbet adtak el, mondta Szeghőné Gábor Valéria, az MVK Rt. gazdasági igazgatóhelyettese. (szpa)

Szolnok CUKOR A szolnoki cukorgyár egyik leghosszabb feldolgozási kampánya fejeződik be a hét végén. 780 ezer tonna répát dolgoztak fel, amiből több mint százezer tonna cukor készült. (tj)

Veszprém ZSEBPÉNZ Elkezdődött az adományok gyűjtése
a Dél-Ázsiában pusztító szökőár áldozatainak megsegítésére. A diákok együtt éreznek az áldozatokkal, és aktívak az adományok gyűjtésében, mondta Katanics Sándor, a Lovassy László Gimnázium igazgatója. A tanulók egynapi csoki- vagy üdítőpénzüket ajánlják fel. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!