Hírek

2005.01.21. 00:00

Kevesen csoportosítják a háztartási szemetet

Lázin Miklós András

Isten látja lelkem, én oly szívesen csoportosítanám a szemetet. Ide a műanyagot, oda a konzervet, emide a visszaválthatatlan palackot, amoda meg a lemerült elemeket. Valahogy úgy, mint Nyugat-Németországban láttam vagy húsz esztendeje.

Mondom, tenném én, ám közvetlen környezetemben nincs hová. A legközelebbi szelektív gyűjtő ugyanis vagy harmincpercnyi sétára van tőlem. Úgy tűnik, e hiány másnak is feltűnt. A környezetvédelmi tárca vezetője a minap bejelentette, ezen a területen Magyarország három éven belül utoléri az Európai Uniót.

Kételyeim vannak. Még akkor is, ha a lomok ellen irtóhadjáratot viselő kht. vezetője, Viszkei György másként látja a kérdést. Szerinte Németországban sokszor trehányan dobálják ki a gyűjtőkbe a maradékokat. Bezzeg nálunk más a helyzet. Nálunk gyermekcipőben jár e módszer, ám mi gondosabbak vagyunk, mint ők. Javaslom, Viszkei látogasson el hozzánk. Vagy keresse föl a hozzám legközelebb eső szelektív gyűjtőt. Érdemes…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!