Hírek

2005.01.28. 00:00

Kutya támadt a kisfiúra

Kutya rontott egy gyáli kisfiúra. A gyermeket kórházba vitték. Szülei megtiltották, hogy az orvosok felvilágosítást adjanak hogylétéről.

Izing Antal

[caption id="" align="alignleft" width="109"] Moravetz Mihály gyepmester a már megnyugodott, sebzett kutyával
[/caption]A két és fél éves Norbi reggel hét óra tájban egyedül ment ki házuk udvarára. Édesanyja reggel ért haza és lefeküdt aludni. A kutya feldöntötte a gyereket, aki a hóban hasalva ordított, míg az eb marcangolta. Egy biciklis járt arra, aki ismerte a családot és a kutyát is. Félt is tőle, sosem ment be a házba, ha a kutya nem volt megkötve. Kaput nyitott, a biciklit maga előtt tartva lépkedett a kutya felé. Az állat hol a gyerek felé kapott, hol őt támadta. Közelebb érve, egy kézzel tartotta kétkerekű pajzsát, hogy a másikkal magához ragadhassa Norbit a hóból. Kihátrált vele az udvarról.
A gyáli sintértelep a temető mögött van. Kábult kutya a rácsos ólban. Ötéves rotweiler, amely egy éve lehet a családnál. Moravetz Mihály (47) gyepmester kivezeti. Azt mondja, minden gond nélkül elhozta a helyszínről. Mutatja a kutya nyakát, amelyen körben egy három centiméter mély seb látszik. Megkötve tarthatták, a lánc dörzsölte ki a rózsaszín húsig. Hátán „más” eredetű betokosodott seb.
– Minél több kutyát ismerek meg, annál jobban utálom az embereket – mondta Moravetz.

Gyártott rotweilerek

A gyermek barátkozni akart a kutyával a gyepmester szerint. Belenyúlhatott a sebbe. Fájdalmat okozott neki, a felingerelt állat pedig rátámadt. Moravetz Mihály mielőbbi gyógyulást kívánt a gyermeknek, és azt mondta, a kutyát a látottak alapján soha nem adja vissza a Mikszáth utcába. Rotweilert szerinte nem gyártani, hanem tenyészteni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!