Hírek

2005.01.18. 06:52

Mandula Petra győzelemmel ünnepelt

Születésnapi meccsnyeréssel kezdte a hétfőn 27 éves Mandula Petra a századik születésnapját ünneplő ausztráliai Grand Slam tenisztornát.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="135"] A magyar élversenyzőnő ennél szebben nem is ünnepelhetett volna
[/caption]Megismételheti eddigi legjobb melbourne-i produkcióját a világranglista 84. helyén álló Mandula Petra, aki tavaly a harmadik fordulóig jutott a Grand Slam-tornán. Hétfői rajtja (3:6, 6:1, 6:3-as siker a rangsor 36. helyén álló olasz Pennetta ellen) feltétlenül biztatónak mondható. Ami pedig a folytatást illeti: a szerdai feladat nem tűnik megoldhatatlannak – a 18 esztendős indiai Sania Mirza (166.) lesz a következő vetélytárs –, ám a legjobb 16 közé jutásért annál nagyobb név várhat rá a hét végén a 2003-as bajnok, egykori világelső amerikai Serena Williams, a mostani torna 7. kiemeltje személyében. A tavaly negyedik fordulóig jutott Kapros Anikó és a mostani selejtezőből főtáblára jutott Gubacsi Zsófia egyaránt elbukott a nyitányon, pedig Marija Kirilenko, valamint Lindsay Lee-Waters nem tűnt legyőzhetetlennek. Kapros nagy csatában maradt alul az orosz ellen (7:5, 2:6, 4:6), Gubacsi másfél órán át küszködött, de nem bírt az amerikaival (3:6, 5:7), aki a múlt heti canberrai tornán kikapott Czink Melindától.

Mandula Petra

Született: 1978. január 17.

WTA-rangsor: 81. (legjobb: 30.)

Párosban: 40. (legjobb: 13.)

Összes pénzdíja: 949274 USD Grand Slam-sikerek: Melbour-ne 3. forduló (2004), Párizs negyeddöntő (2001) Párosban: Melbourne elődöntő (2003), Párizs negyeddöntő (2002)

Moya már csomagolhat

Tíz éve bajnokként távozott, idén már a nyitó fordulóban búcsúzott a francia Mary Pierce, akit a honfitárs Cohen-Aloro vert két sima játszmában. Kiesett a férfiaknál 5. helyen kiemelt spanyol Carlos Moya is, mivel a „földi”, Guillermo Garcia-Lopez nem tisztelte a papírformát.

a századik születésnapját ünneplő ausztráliai Grand Slam tenisztornát.

Árvay Sándor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!