Hírek

2005.01.20. 08:00

Mandula váratlan búcsúja

Bántóan sima vereséget szenvedett Mandula Petra az ausztrál nyílt bajnokság 2. fordulójában, így egyesben nincs már magyar teniszező a Grand Slam-torna mezőnyében.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Kapros Anikó a nehéz pillanatokban is tud bájosan mosolyogni: izgalmas csatában győzött párosmeccsén
[/caption]A selejtezőből felmentést kapott, szabad kártyával a főtáblára juttatott indiai tinédzser nem volt tekintettel arra, hogy magyar vetélytársa nyolcvan hellyel előrébb áll a világranglistán: a 18 éves Sania Mirza (166.) ötven perc alatt 6:2, 6:1-re elpáholta a kedvetlen Mandulát (84.). A magyar éljátékos igen indiszponáltan játszott, 40 ki nem kényszerített rossz ütése mindent elárul a meccsről. Vetélytársánál ugyanez a szám mindössze 13 volt...
A párosversenyre korlátozódtak tehát a magyar remények. Kapros Anikó a szerbia-montenegrói Jelena Jankovics oldalán két szoros szettben nyert (7:6, 7:5) egy dél-afrikai–spanyol duó ellen, és bejutott a legjobb 32 közé. A Mandula–Gubacsi Zsófia duó csütörtökön a 21-es pályán az ausztrál Musgrave–Wheeler duó ellen próbálkozhat ugyanezzel. A papírforma – Mandula párosban már elődöntőt is játszott ezen a Grand Slam-viadalon – magyar sikert ígér.

Kilencmillió forintot hozott eddig három játékosunknak az ausztráliai torna

Egyesbeli szerepléséért Mandula Petra csaknem négymillió forintot, az egyaránt első fordulóban búcsúzott Kapros Anikó és Gubacsi Zsófia 2,6 milliót vehet fel, s ehhez jön majd még a párosból származó pénzdíj (a táblázatban szereplő összeget felezik a duó tagjai).

A versenyre utazás költségei a teniszezőt terhelik, a főtáblások szállásköltségét a rendezők állják, miként a pályán az étkezés is ingyenes a szereplőknek. A férfiak és nők pénzdíja az ausztráliai Grand Slam-tornán azonos.

Árvay Sándor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!