Hírek

2005.01.18. 00:00

Még nem tudni, kié lesz az Írók Boltja

Zsidai Péter

Az Andrássy út 45. szám alatt, a néhai Japán Kávéház helyén 1991 óta könyvesboltot működtet az Írók Boltja Kft. (IB). Az ingatlant a terézvárosi önkormányzattól bérlik. Tavaly augusztusban a tulajdonosok szándéka ellenére nyilvánosságra került, hogy az IB új befektetőt talált magának, a Heinrich Investment Kft.-t (HI). A HI tőketartalék-befizetéssel és ötvenszázalékos tőkeemeléssel lett tulajdonostársuk. Minderre azért volt szükség, hogy az IB-nek elegendő pénze legyen az értékes ingatlan megvásárlására. A befektetők a tulajdonszerzés után csökkentenék az eladóteret, a hiányzó négyzetmétereket galériás megoldással pótolnák. A bolt szociális és kiszolgálóhelyiségeiben kávéházat alakítanának ki.
Hermann Róbert, az IB ügyvezető igazgatója augusztusban jelentette be, hogy beadták vásárlási szándékukat a a terézvárosi vagyonkezelőhöz. Fürst György alpolgármester azonban tudatta lapunkkal, erről csak
a testület dönthet. Fürst ugyanakkor valószínűsítette, hogy nem fogják eladni, mivel az önkormányzat számára stratégiai jelentőségű ingatlanról van szó. Az alpolgármester szerint a döntés még az első félévben megszülethet.
Hermann Róbertet is megkerestük, aki közölte, azt is le fogja tagadni, hogy felhívtuk. Hermann még tavaly októberre ígért tájékoztatást.  

Beszélt, ezért kirúgták

Ha az IB vezetésén múlik, az eladásról csak a szerződés aláírása után értesítik a nyilvánosságot. Hermann az önkormányzat döntése előtt ezt nem látta célszerűnek. Csakhogy Márkus Béla, a bolt dolgozója és egyik tulajdonosa megtette. Márkust ezután titoktartási fogadalmára hivatkozva kirúgták. Márkus szerint erre nem volt joguk, mivel semmiféle titoktartási kötelezettséget nem írt alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!