Hírek

2005.01.03. 00:00

Michaella Krajicek a bátyja babérjaira tör

Árvay S.

A Hopman Kupa küzdelmeivel újév napján Ausztráliában indult útjára a teniszezők vándorcirkusza. A junior US Open tavalyi nyertese, a még mindig csak 15 esztendős Michaella Krajicek immár a felnőttek között is vitézkedik: az 1996-os wimbledoni bajnok Richard Krajicek húga a nem hivatalos vegyes csapat világbajnokság selejtezőjében Cara Black legyőzésével feljutáshoz segítette a holland válogatottat (2:1 Zimbabwe ellen).

A perthi évnyitó tenisztornán vasárnap a legjobb nyolc csapat is munkához látott: kezdésként az A csoportban az argentin együttes győzte le 2:1-re az olaszokat. Hétfőn két meccset rendeznek: előbb a házigazda ausztrálok Szlovákia ellen küzdenek, majd az A négyes rangadóján az orosz és a német duó lép a tengerparti Burswood Casino közönsége elé. Az ITF világbajnokának választott Roland Garros-nyertes Anasztazia Miszkina és a férfi rangsor 4. helyén álló Marat Szafin kettőse a torna első kiemeltje, ám az ellenoldalon Peter McNamara ausztrál versenyigazgató szerint „az utóbbi évek legnagyobb tehetsége”, Anna-Lena Groenefeld, valamint az ismét régi formáját idéző Tommy Haas kemény vetélytárs lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!