Hírek

2005.01.17. 07:39

Nagy Tímea titkai

Nagy Tímea hagyománytisztelő ember. Két esztendővel Sydney előtt megszülte Csenge lányát, majd olimpiai bajnok lett, Athén előtt megérkezett Luca, s az idei nyári játékokon sem maradt el az aranyérem. A harmadik gyereket nyárra várja a család.

Malonyai Péter

Boldog a bajnoknő fölszabadult, örül annak, hogy mostanában van naponta három-négy szabad órája. Az ok hétköznapi: január elejétől Luca is óvodás. Ráadásul imádja az új életét.

– Alig várta, hogy mehessen, persze a nővére miatt, aki szintén rajong a Margitszigetért, az úszóóvodáért – meséli Nagy Tímea. – Szégyen, nem szégyen, de örülök, hogy délelőttönként nincs velem, hat éve nem volt néhány üres órám. Délután persze rohanok érte, mindig ott vagyok már, amikor fölébred az ebéd utáni alvásból, tudja, olyankor különösen édes. Mi elindulunk haza, Csenge még úszik egy kicsit, érte az apja megy.
Az athéni dobogóról hármas számot mutatott a világnak, nem véletlenül.

– A férjemnek jeleztem, hogy jöhet a harmadik gyerek – emlékezik –, és jön is, júniusra várjuk… Akkor majd megszűnik a jó életem, de nagyobb bajom soha ne legyen.

Hogy fiú lesz-e vagy lány, még nem tudják, de nem is érdekli őket.
– Teljesen mindegy, legyen itt velünk, az a lényeg. Meg aztán jó érzés, hogy az ember egy kis titkot hordozhat magában. Egyébként ha lány lesz, azért jó, mert már rutinosak vagyunk a műfajban, ha fiú, akkor pedig az újdonság varázsa is a miénk lesz ráadásként – mondja a bajnoknő, aki egyelőre még nem tudja, hová teszik majd a harmadik kiságyat.

– Könnyen lehet, hogy fogjuk a vitrint, benne a kupákat, a tiszteletdíjakat és levisszük a pincébe. Persze ez sem biztos, hogy jó megoldás, mert már a pince is eléggé tele van. Hatvanvalahány négyzetméteren nehéz megoldani, hogy mind a négyen elegendő levegőhöz jussunk, de biztosan kitalálunk valamit, amikorra kell.

Nagy Tímea

Sportága: vívás, párbajtőr

Született: 1970, Bp.

Klubja: Honvéd-LNX

Edzője: Kulcsár Győző.

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok 2000, 2004 (egyéni), világbajnok 1992, 1993, 1995, 1997, 1999 (csapat),

Európa-bajnok:

1995 (egyéni),

magyar bajnok: 7-szer.

Van helye a pénznek

A kétgyermekes családban mindig van helye a pénznek. Ahogy Nagy Tímea mondja: – Amit az athéni győzelmemért kaptam, abból kifizettük a tartozásunkat, ha úgy tetszik, a legjobbkor jött a pénz. Ami a hétköznapokat illeti, mindig annyiból élünk, amennyink van. Ha jobban megy, többől, ha szűkösebb napok jönnek, kevesebből. Szerencsére ott már tartunk, hogy nem szenvedünk hiányt semmiben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!