Hírek

2005.01.15. 00:00

Olcsóbb jogosítványt akarnak az időseknek

„Háromszázötvenezer ember pénztárcáját kímélné meg a javaslat – állítja Podolák György, az MSZP frakciójának gazdasági munkacsoport-vezetője. Azt szeretnénk elérni, hogy a hatvanon felüliek olcsóbban hosszabbíthassák meg a vezetői engedélyüket.”

S. B.

Podolák számításai szerint ugyanis a hatvan évnél idősebbek háromszor annyit fizetnek engedélyük meghosszabbításáért, mint a negyvennél fiatalabbak. Azt szeretné elérni, hogy a háromévenként meghosszabbítandó engedélyért négyezer forint helyett csak ezerötszázat kelljen fizetni. „Hatvan felett, érthető egészségügyi szempontok alapján háromévenként szükséges elmenni az orvosi vizsgálatra, hogy az alkalmasságot ellenőrizzék.

De miért fizessen háromszor annyit, aki már nem élete kirobbanó éveiben van?

A honatya elismeri, hogy ezzel kétszáz-kétszázötven millió forinttal kevesebb illetéket szedhet be az államkassza, de az idősebbekkel szembeni méltánytalanságot meg kell szüntetni – véli. Ráadásul olyan emberek nyernek ezzel, akik kiszolgáltatottabbak, mint a fiatalok.
A honatya lapunknak úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy
a parlament többsége támogatja elképzelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!