Hírek

2005.01.17. 07:31

Orosz az új főnök

Időről időre felröppennek olyan hírek, amelyek szerint Eddie Jordan eladja Forma–1-es csapatát.

Kocsis Máté

[caption id="" align="alignleft" width="187"] Jordan jól érzi magát a Forma–1-ben. Ezért maradna az eladás után is.
[/caption]Volt már szó brit és arab vevőről is, most úgy tűnik, a befutó egy orosz üzletember lesz.
 2004 második felében jelentette be a Forma–3000-ben érdekelt Midland csapat, hogy jövőre beszáll a Forma–1-be, a jelenlegi állás szerint azonban még addig sem kell várni, hogy ez megtörténjen. A csapat tulajdonosa, az orosz származású, immár kanadai Alex Shnaider ugyanis megállapodott Eddie Jordannel, hogy megveszi az ír istállót. Szerződés ugyan még nem köttetett, a felek azonban megállapodtak mindenben – ezt maga Eddie Jordan jelentette be.

A Midland várhatóan a hét folyamán tájékoztatja a közvéleményt az üzlet létrejöttéről. Az új istálló csapatfőnöke maga Alex Shnaider lesz Eddie Jordan helyét átvéve, akiből így viszont kereskedelmi igazgató lesz. Az üzlet mindkét fél számára jövedelmező. A csapat a Midland befektetése által pénzhez jut, de az oroszok sem járnak rosszul: nem kell befizetniük az új csapat alapításakor a nemzetközi szövetségnek utalandó 48 millió dollárt.

Mi lesz most Zsolttal?

Alighanem van magyar vonatkozása is az ügynek, hiszen a múlt héten derült ki, hogy Baumgartner Zsolt jelenleg pont a Jordannel tárgyal egy esetleges versenypilótai szerződésről. A magyar versenyzőt – aki korábban ült már a Jordan kocsijában, bár a Minardival versenyzett 2004-ben – lapzártánkig nem sikerült elérni.

Kocsis Máté -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!