Hírek

2005.01.17. 07:29

Pihenni majd csak nyáron fog

A Valencia ellen egy félidőn keresztül csak keresték önmagukat a válogatott gerincét adó újvárosi lányok (15-17). A szünet után azonban a Pigniczki Krisztina vezette védelem sorozatban állította meg a vendégeket, és nyitotta meg az utat a biztos győzelem felé. A vége 33-25 ide!

Hegyi Áron

– Finoman szólva is kicsit döcögősre sikeredett a Valencia elleni mérkőzés első harminc perce.

 – A Bajnokok Ligája-csoportkör első mérkőzésén, a Dániában elszenvedett vereség után hazai pályán csakis a győzelem volt elfogadható. Mivel nem akartunk nagyon nagy bajba kerülni, a Valencia elleni meccset feltétlenül meg kellett nyerni. Ez a tény a kelleténél kicsit jobban nyomasztotta a csapatot. De talán az elmúlt hetek gyengébb meccseinek emlékei is zavartak minket.
 
– A második félidőben viszont megint a régi Dunaferrt láthattuk: kőkemény, kíméletlen védekezés, villámgyors, eredményes támadások.
– Húsz-huszonöt perc kellett, hogy felvegyük a spanyolok diktálta tempót. A szünet után valóban hatásosabb lett a nyitott védekezésünk, ez pedig magában hordozta az indítások, így a gyors gólok lehetőségét.
 
– Lehet, hogy átlendült a csapat az elmúlt hetek holtpontján és visszatalál régi önmagához?

– Erre minden egyes mérkőzés után külön kellene válaszolni. Biztos, hogy egyáltalán nem tudtuk kipihenni magunkat, a pár napos szünetek erre nem elegendőek. De ezen nincs is idő sajnálkozni, sorozatban jönnek a mecscsek, két hét alatt két bajnoki és két BL-csata vár ránk. Utóbbiak rendkívül fontosak, előbbiek pedig szerencsére kicsivel könynyebbek. Pihenni meg majd lesz alkalmunk nyáron.

Pigniczki Krisztina

születési év: 1975. szept. 18.

Klubja: Dunaferr Korábbi klubjai: Szeged, Győri ETO

Legnagyobb sikerei: olimpiai 2. (2000), olimpiai 5. (2004), vb 2. (2003),Eb-1. (2000), Eb-3. (1998, 2004), EHF-kupa-2. (2003), 2x magyar bajnok, kétszeres MK-győztes

Magyar sikerek a további mérkőzéseken is

Kettős győzelemmel jutott az EHF-kupa nyolcaddöntőjébe a Ferencváros, amely a visszavágón 38-27-re nyert a svéd Önnereds otthonában. A Cornexi-Alcoa a Frankfurter HC elleni hazai visszavágón ledolgozta egygólos hátrányát, s 27-23-ra győzött. A legjobb 16 tagja a Győr is, a sorsolást kedden tartják Bécsben.

Hegyi Áron -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!