Hírek

2005.01.12. 06:53

Sportvezetők csúcstalálkozója

BAMA

Kedden tartotta meg első ülését az a testület, amelyben a következő két hónapban a kajak-kenu, a vívó- és az úszószövetség, illetve a Nemzeti Sporthivatal (NSH), a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetői keresnek megoldásokat a hazai sportélet aktuális és hosszú távú problémáira. A grémium részt vesz a készülő Nemzeti Sportstratégia előkészítésében is.

Baráth Etele, a kajak-kenu szövetség elnöke eredményesnek ítélte az első tanácskozást. „Mindenképpen szeretnénk a finanszírozás, a pénz elosztásának módja, a versenyrendezésekkel kapcsolatos állami garancia és a létesítményhelyzet kérdéseiben javaslatokat megfogalmazni. Abban már most közös nevezőn vagyunk, hogy a továbbiakban is a decentralizált sportirányítási rendszert támogatjuk” – fogalmazott.

Ábrahám Attila, az NSH elnöke szerint van még min dolgozniuk. Ennek legjobb példája a 2006-os úszó Európa-bajnokság rendezése kapcsán kialakult Margit-szigeti uszodavita, amelyben véleménye szerint az NSH egyedül maradt, a sportszakma pedig nem fejtette ki az álláspontját.
Gyárfás Tamás, az úszószövetség vezetője megerősítette, hogy a MÚSZ nem kíván pályázni a 2009-es vizes vébé rendezésére.

„A Nemzeti Sportszövetség teljes mellszélességgel kiáll az úszó Eb megrendezése mellett” – reagált Berényi János, az NSSZ első számú vezetője. Berényi a magyar sport számára a költségvetésben előirányzott összegen felül további egymilliárd forintot kérne konkrét célokra. A Nemzeti Sportstratégia tervezetét a www.nsh.hu oldalon lehet megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!