Hírek

2005.01.05. 00:00

Szórakozásra kevés pénz jut

Budapest évszázadok óta diákváros is. Egyetemi klubokkal, amatőr színpadokkal – és persze poharazgató asztaltársaságokkal. A biztos jövedelemmel nem rendelkező egyetemisták, főiskolások néhány száztól sok ezer forintig költenek a fővárosi éjben.

Dukay Nagy Ádám

[caption id="" align="alignleft" width="198"] Sokat költenek a fiatalok esténként. Így van ez a kellemes hangulatú Club Café Mediterranban is.
[/caption]– Az a fiatal, aki egyedül ül be ide, átlagosan egy óráig marad és ezer forint körüli számlát fizet – mondja egy újlipótvárosi söröző felszolgálója. Meséli: hozzájuk sok felsőoktatásban tanuló fiatal jár rendszeresen. Közepesnek mondható áraik ellenére a társaság bővülése azonban náluk is fölfelé húzza a számlát. Ez fejenként 1000-2500 forintos fogyasztást jelent. Ilyen árak mellett az átlagos pénztárcájú egyetemisták számlájuk tíz százalékát adják borravalónak.

Ezt erősíti meg Attila úr is, aki egy belvárosi borozóban dolgozik. Náluk egy ezresért két órát is eltölthet valaki: a termelői borból készített fröccsöt – fajtától függően – 150-165 forintért mérik. Akik idejönnek, azok általában itt kezdik a csütörtök vagy a péntek estét. Innen mennek diszkóba, más szórakozóhelyre. Úgy nevezzük ezt, mondja a felszolgáló: itt „alapoznak”. Az „átlag” diák csapolt sört, asztali bort, illetve olcsóbb égetett szeszes italt rendel. A jobb módúak 6-8000 ezer forintot költenek egy-egy helyen.

Legkeresettebb helyek

Alcatraz

Buena Vista

Club Seven

Sziget Café

Leroy Café

Wabisabi

Fat Mo’s

Bank

Champs Pub

A38 hajó

Citadella Club

E-Klub

Miből telik a diákoknak a szórakozásra?

Telefonos közvélemény-kutatás: 380–600 Ft+jutalék/óra

Közvélemény-kutatás kérdőívvel: 850–1000 Ft/nyomtatvány

Levél- és csomagválogatás: 4200–4800 Ft/éjszaka

Csomagolás: 390–430 Ft/óra

Magántanítás: 1000–2500 Ft/óra

Gyorséttermi munkák: 350–390 Ft/óra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!