Hírek

2005.01.26. 00:00

Tápiószelén mégsincs béke

A Pest megyei település leváltotta a község első emberét. Az új vezetőt, Kovács Ferencet támogató képviselők a lehetséges tizenhárom helyből tizenegyet szereztek meg.

Zsidai Péter

Tápiószelén időközi önkormányzati választást tartottak szombaton. A testületet ugyanis működésképtelensége miatt tavaly november közepén feloszlatta a parlament. 2003. novembere óta egyetlen önkormányzati testületi ülést tartottak, huszonhat elmaradt. Majoros Tibor polgármester nem volt hajlandó együtt dolgozni azzal a két orvos-képviselővel, akiket a Legfelsőbb Bíróság viszszahelyezett tisztségükbe. Közben a település százmilliós állami támogatásoktól esett el.

A választáson Majoros huszon-négy szavazattal alulmaradt, Kovács Ferenccel szemben. Azok közül a képviselőjelöltek közül, akik Majorost támogatták csak ketten kerültek be a testületbe. A másik oldalról azonban tizenegyen. Majoros az eredményt a területi választási bizottságon megtámadta. Meggyőződése – mondta a Reggelnek –, hogy a szavazatszámláló bizottságok részrehajlóan ellenőrizték a személyi igazolványokat. Szerinte az érvénytelen személyik miatt a szavazásból kizárt választópolgárok többsége rá szavazott volna. Az új polgármester Kovács Ferenc pedig azt közölte lapunkkal, vasárnap négy órára összehívta az új testületet.

Jogorvoslati lehetőség

Lapzártánkkor még tartott a Területi Választási Bizottság Majoros Tibor óvásával foglalkozó ülése. Információink szerint a volt polgármester száznál több oldalnyi dokumentumot adott át. Ha elutasítják kifogásait, jogorvoslatért a megyei közigazgatási bírósághoz fordulhat. Ott még a héten meg kell születnie a jogerős döntésnek. Az új önkormányzati testületnek tizenöt nap áll rendelkezésére, hogy megtartassa alakuló ülését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!