Hírek

2005.02.01. 00:00

Tele van vadplakáttal az utca

KÖRNYEZET Olvasónkat nagyon zavarja lakóhelyét, a XI. kerületet elcsúfító sok vadplakát, köztük a december 5-i választás hirdetései.

BAMA

A vadplakátokról a Fővárosi Közterület-felügyeletnél tehetünk bejelentést. Az ügyelet a 3321-530-as telefonszámon fogadja hívásunkat. Az intézmény munkatársa értesíti az adott kerületben szolgálatban lévő ellenőrt. Ő megvizsgálja a helyszínt, fényképet készít a vadplakátról – mondta el Garamszegi Andrea szóvivő.

A Fővárosi Közgyűlés rendelete nyomán tettenéréskor ötszáztól tízezer forintig terjedő bírsággal sújthatják a plakátozókat. Más esetben a területileg illetékes szabálysértési hatóságnál tesznek feljelentést. Mégpedig az ellen, akinek érdekében a plakátot kiragasztották. Ilyenkor szabálysértési eljárás indul.

A választási plakátokról a pártok és a kerületek általában megállapodnak egymással. Erről Sasvári Szilárd, a fővárosi önkormányzat várostervezési és városképvédelmi bizottságának elnöke tájékoztatott. A XI. kerület most készíti elő új rendeletét. Eszerint az önkormányzat megbünteti majd azokat, akiknek az érdekében engedély nélküli plakátokat ragasztanak ki – mondta el Domonkos Csaba szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!