Hírek

2005.01.31. 07:19

Terembajnok az MTK

Kétszeres címvédőként, ráadásul hazai pályán a triplázásért indultak csatába a debreceni futballisták a terembajnokságon. A hajdúságiak a múlt alapján mentesültek a selejtezőtől. Az Újpest nyújtotta a legjobb teljesítményt az első körben, de a Sopron is magabiztosan jutott tovább.

Schiller Zs.

Korábban Nyíregyházán, Budapesten és Pápán nem csak a pályán harcoltak a felek, de a nézőtéren és a csarnok közelében is. A szurkolók mindhárom helyszínen megvívták a maguk csatáját.

A műsoron kívüli „bajnokságnak” rendre a rendőrök vetettek véget.
Ezúttal a szurkolótáborok rendben elfoglalták helyüket.
A Debrecen–Újpest mérkőzéssel kezdődött a finálé. S bár izgalmas csatát vívtak a felek, csak helyzeteket láthatott a publikum. Aztán négy másodperccel a játékidő letelte előtt Rajczi góljával megszerezte a győzelmet az Újpest.

A lilák nem sokkal később 3-1 legyőzték a Videotont,  ezzel a négy közé jutottak. A fehérváriak a hazaiaktól is 3-1-re kaptak ki, és csomagolhattak. A másik ágon az MTK legyőzte az esélyesebb Sopront, s utóbbi csak döntetlent játszott a Győrrel. Ezzel az MTK továbbjutott, a Győrnek pedig egy pont kellett a kékek ellen. Megszerezte (2-2).

Ilyet még nem hallottak Debrecenben: a hazai szurkolók, a zöld mezben feszítő alakulatnak drukkoltak! Persze érthető, hiszen a vidéki összefogás jegyében tették, mert a másik oldalon az újpestiek próbáltak a döntőbe jutni. Nos, örülhettek, mert a választott csapat, a Győr nyert 3-1-re. Aztán viszont már szomorkodtak a debreceniek. Bár Kerekes parádés góllal egyenlített az első félidő végén. A második félidő utolsó percében Bori gólja győzelmet ért az MTK-nak.

Ezek után már nem is érdekelte a döntő a Loki-híveket és többen is hazaindultak. A kékeket ez nem zavarta és a pesti selejtezőhöz hasonlóan remekeltek a döntőben. Háromgólos előnyt szereztek a szünetig, amit meg is őriztek, így megnyerték a terembajnokságot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!