Hírek

2005.01.10. 05:08

Több mint százhúszmillió forint gyűlt össze

Stépán B.

Már meghaladja a százhúszmillió forintot a délkelet-ázsiai földrengés és szökőár károsultjainak megsegítésére gyűjtött pénz a Magyar Vöröskeresztnél – közölte a szervezet főtitkára vasárnap.

Morzsányi Éva elmondta: vasárnap estig százhuszonkétmillió forint gyűlt össze a károsultak megsegítésére. Reményei szerint az összeg megközelíti majd a kétszázmilliót is. A főtitkár felidézte: adakozni lehet bármilyen telefonkészülékről a 1749-es hívószámon, csekken, illetve a Magyar Televízió segélyszámán.

A Tesco szombati vásárlói tizenhárom és fél millió forintot adományoztak. Egyébként negyvenkét magyarországi nagyáruházban lehetett szombaton reggel nyolc és este nyolc óra között pénzadományt elhelyezni. A vállalat minden adományforinthoz hozzátesz még egyet, így összesen mintegy huszonhétmillió forint jut a rászorulóknak.

Az akcióban a legtöbbet, közel egymillió forintot a nyíregyházi áruház vásárlói adtak össze, a második a budaörsi áruház lett, ahol háromnegyedmillió forint gyűlt a perselyekbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!