Hírek

2005.01.04. 00:00

Védőangyalok szoknyában

Nehéz elképzelni, hogy egy férfias szakmában a nők esetleg jobban megállják a helyüket. Néhány női biztonsági őr mégis ezt állítja.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Bregovicsné Bereczki Szilvia és Rupa Rudolfné időnként segít a hazánkba érkező delegációk, autókonvojok védelmében is
[/caption]– A nők jobban bírják a férfiaknál – jelenti ki határozottan Bregovicsné Bereczki Szilvia biztonsági őr. A hölgy saját tapasztalatai alapján beszél, élete párja is ezt a szakmát űzi. Most, amikor a riportot készítjük vele, épp egy huszonnégy órás szolgálaton van túl, de ez egyetlen porcikáján sem látszik. Indul haza elvégezni a házimunkát.

Kolléganője, Rupa Rudolfné is férjével közösen dolgozik a cégnél, immár kilenc éve. Nem is akárhogy, hiszen már csoportvezető. A férfi őrök többsége persze nehezen viseli, hogy ő irányítja őket. De nem mernek ellenkezni vele. A hölgy ugyanis sokat megélt már. A rockkoncertek, futball- mérkőzések biztosítása közben is gyakran kerülnek nehéz helyzetbe a női őrök. A fanatikus rajongók közül elsősorban az iskolázottakkal gyűlik meg a bajuk. – Az egyszerű emberek megértik, hogy nem őrjönghetnek kedvükre. Az „értelmesebbek” azonban a személyiségi jogaikra hivatkozva gyakran ellenszegülnek nekünk – teszi hozzá Ruzsinszki Zsuzsa, a biztonsági cég koordinációs vezetője.
Kolléganőjük, Karádi Szilvia is megélt már néhány nehezebb pillanatot. Azonban ő sem panaszkodik. Végzik a munkájukat, akár a férfiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!