Hírek

2005.01.31. 00:00

Vérnyomásmérő segélyszervezettől

BETEGSÉG Olvasónknak a kis nyugdíjából nem telik vérnyomásmérő készülékre. Arra kíváncsi, kaphat-e egyet valamelyik segélyszervezettől.

BAMA

Bizonyos gyógyászati segédeszközöket társadalombiztosítási támogatással beszerezhetünk. A vérnyomásmérő azonban nem szerepel a jegyzékben. Pedig egy otthoni saját készülék valóban jó szolgálatot tehet – mondja dr. Olasz József családorvos.

Életet önmagában ugyan nem ment, és a nagy bajt szervezetünk úgyis határozottan jelzi. De előfordulhat, hogy vérnyomásunk nincs jól beállítva vagy napközben túlságosan ingadozik. Ilyenkor a készülék segítségével tájékozódhatunk állapotunkról, és háziorvosunkkal is tudathatjuk a jelzett értéket.

A gyógyászati segédeszköz- boltokban 9800 forintért már félautomata vérnyomásmérőt vásárolhatunk. Segélyszervezet által adományként nehéz ilyen géphez hozzájutni. A Baptista Szeretetszolgálat például szívesen adna a rászorulóknak – de erre csak akkor van lehetőségük, ha ők is kapnak egy-egy készüléket valahonnan. Kicsi rá az esély, mert főként ruhanemű érkezik hozzájuk – mondta el Bíró Anikó, a szervezet munkatársa. Érdeklődni mindenesetre lehet. Telefonszámuk: 354-1450.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!