Hírek

2005.01.13. 09:04

Zsolt búcsúzhat a Minarditól

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="268"] Baumgartner elköszön a Minarditól, de még van esélye arra, hogy a Forma–1 világa ne záruljon be előtte
[/caption]Baumgartner Zsolt minden bizonnyal elhagyja a Minardit. A versenyző menedzsmentje nem tudott megegyezni a 2005-ös gazdasági elvárásokat illetően a Minardival, de több lehetőség is nyitott még. – Azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk Zsolt számára az új körülmények kínálta lehetőségeket – mondta Rick Gorne, Baumgartner menedzsere. – Zsolt továbbra is esélyes egy Jordanes szerződésre, illetve három csapat tesztpilótai állása is nyitott számára. Ez a négy út áll jelenleg előttünk, s folyamatosan zajlanak az egyeztetések.

Baumgartner Zsolt ugyan csalódott, ám hálás a csapatnak az együtt töltött tavalyi évért. – Az elmúlt időszakban folyamatosan egyeztetett a menedzsmentem és a Minardi F1 Team, hiszen lejárt a 2004-es szerződésem, és megújítására mindkét félben volt hajlandóság. Jól éreztem magam a Minardinál és rendkívül jó kapcsolat alakult ki köztem és Paul Stoddart között. Szeretném megköszönni Stoddart úrnak, és a teljes Minardi csapatnak a 2004-es évet, és nagyon sikeres jövőt kívánok nekik abban a tudatban, hogy akár dolgozhatunk is még együtt. Sokat tanultam az elmúlt évben, és szívesen versenyeznék egy újabb szezonban is a csapatnál, de nem mindenáron. Mind a technikai, mind az anyagi feltételeket illetően több olyan tényező volt, illetve van, ami finomításra szorul, és amit tisztázni kell egy újabb szerződéshez. Jó feltételekkel szívesen versenyeznék 2005-ben is a Minardinál, de úgy tűnik, hogy nem jön létre a megállapododás. A Jordant leszámítva csapatneveket nem mondhatok egyelőre, de több irányban is folytatunk bíztató tárgyalásokat.

Baumgartner Zsolt

Szül.: 1981. 01. 01., Debrecen

Magasság/súly: 178 cm/74 kg

Családi állapota: nőtlen

Hobbi: repülés, futás, sízés, úszás, lovaglás

Pályafutása: 1998: Formula Renault – La Filiére, 1999: Formula Renault 2000 – Cram Competition, 2001–2002: F–3000 – Nordic Racing Team, 2003: tesztpilótai, majd ideiglenes pilótai szerződés a Jordan F1-csapattal, 11. hely Monzában, 2004: a Minardi szerződtetett Forma–1-es pilótája

Forma–1-es pályafutás: 20 futam – 1 pont   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!