Hírek

2005.02.14. 13:45

A dolgozók megvennéka Malévet

H. K. J.

A pilóták tulajdonában lévő Sky Alliance Rt. indul a Malév privatizációs pályázatán. A pénzügyi biztosítékokról a napokban fejezik be a tárgyalásokat. Mint a Világgazdaság beszámol róla, február végén lejár a pályázat határideje. Nem kizárt, hogy az ÁPV Rt. ismét érvényteleníti azt. Ha nem lesz érvénytelen a pályázat, akkor a győztesnek el kell döntenie, meghagyja-e a minap megválasztott vezérigazgatót és igazgatótanácsi elnököt vagy újakat állít. Elkerülhetetlennek látszik a költségcsökkentés folytatása, ami létszámleépítéshez is vezethet.
A kereskedelmipilóta-vizsgájára készülő új Malév-vezérigazgató, Gönci János nem tart attól, hogy beosztottaiból akár tulajdonos is lehet. Mint mondta, a magánosítás során számtalan példa van a dolgozói kivásárlásra. Reméli ugyanakkor, hogy a magánosítás révén az új tulajdonos rendezheti a társaság pénzügyi helyzetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!