Hírek

2005.02.05. 09:56

Keller József újra a pályán

Már tavaly tavasszal is kacérkodott a gondolattal, hogy újra aktivizálja magát futballistaként, ám Pintér Attila, a Fradi akkori vezetőedzője nem örült az elképzelésnek.

Bánki József

Keller József azonban most újra kikérte játékengedélyét, hiszen az idén 40 éves sportember megbeszélte László Csabával, a Fradi edzőjével, ha kell, a gyepen segíti kedvenc klubját, emellett pályaedzőként is tevékenykedik a szakmai stábban.– Elhatározásában mekkora szerepet játszott, hogy újabb címeket gyűjtsön a Fradiban?
– Nem ezért akarok újra játszani. Számomra már nem hiúsági kérdés a futball, hanem életérzés. Ráadásul eddigi karrieremre sem panaszkodhatok, hiszen 540 meccset játszottam Fradi-mezben, öt bajnoki címnek lehettem a részese, vagyis nem a címek, hanem a csapat miatt vállalnám újra a játékot. Ha ugyanis Lipcsei Péter kiesik a sorból, nincs, aki hangosan irányítsa a pályán a fiatalokat, ráadásul csapatkapitányunk is olykor túl jó ember az ifjak megrendszabályozásához.
– Ezek szerint, ha úgy hozza a sors, a középpályán is szerepet vállalna?
– Nem, inkább a védelem közepén vagy bal oldalán. Egyébként azért kértük ki a játékengedélyemet, mert többen távoztak a téli szünetben és egyre szűkebb a keretünk. Már tavaly is szívesen beszálltam volna, hiszen kívülről pontosan láttam a hibákat és tudtam volna segíteni a pályán is, ám akkor nem engedélyezték. Most viszont László Csaba is egyetértett az elképzelésemmel. A pályaedzőséget ugyanúgy végzem tovább, de  mellette együtt edzek a többiekkel.

Keller József

Születési hely, idő: Nagykanizsa, 1965. szeptember 25.

Magasság: 179 cm

Súly: 75 kg

Eddigi klubjai: Nagykanizsai Olajbányász, FTC, Red Star, ES Wasquehal (mindkettő francia), FTC, Bp. Honvéd, FTC

A Ferencvárosban eltöltött időszakai: 1984–1996, 2000–2003. június 30., 2004. január 1.– (utóbbi pályaedzőként)

A legtöbb mérkőzést játszották a Ferencvárosban

Név Mérkőzésszám

1. Dr. Sárosi György 639

2. Ebedli Zoltán 563

3. Mátrai Sándor 554

4. Dr. Fenyvesi Máté 550

5. Albert Flórián 537

5. Keller József 537

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!