Hírek

2005.02.26. 00:00

keresztül magyarországon

BAMA

Szeged TÜNTETÉS
Tüntetők várták pénteken reggel a közgyűlésre igyekvő városi képviselőket. A demonstrálók a 2005. évi költségvetés megszorításai ellen tiltakoztak. A Fidesz-MPSZ által szervezett demonstráció a költségvetés szerintük megszorításokat tartalmazó részei ellen szólt. A rendbontás nélküli tüntetést a rendőrség biztosította. (szla)

Gyomaendrőd PROBLÉMÁS SZAKOKTATÁS
A Nemzeti Szakképzési Intézet közelmúltban végzett felmérése szerint az oktatási intézmények igazgatóinak több mint 73 százaléka úgy véli, nem vált be az új szakképzési rendszer. A gyomaendrődi Bethlen Gábor Szakképző Iskola igazgatója azt állítja, a szakképzési törvény megbukott. (j)

Debrecen TÁMOGATÁS
Tíz éve változatlan a mozgáskorlátozottak gépjárműszerzési és -átalakítási támogatásának összege. Az igénylők maximum 300 ezer forintot kaphatnak. Hajdú-Bihar megyében évente az igénylők öt százaléka jut utalványhoz. Az igényeket idén is április végéig lehet benyújtani. (szla)

Kékestető SíELÉSRE KITŰNŐ
Továbbra is másfél méteres a hó Kékestetőn. A havazásnak köszönhetően a hó vastagsága a pálya felső szakaszán eléri a 150 centimétert, minősége kiváló, végig nagyszerűen síelhető. (szla)
 
Kapuvár FÉSZEKRAKÁS
A hatályos kormányrendelet változása nyomán a kapuvári képviselő-testület is felülvizsgálta a lakás célú támogatásról szóló szabályait. A kamatmentes kölcsön mértékét egymillió forintban határozták meg. A visszafizetésre tíz év áll rendelkezésre. A támogatásról az egészségügyi bizottság dönt. (szla)

Kaposvár HÍRNÉVVÉDELEM
Cég csak akkor használhatja saját nevében Kaposvár nevét vagy logójában a város címerét, ha engedélyezik. Ennek ellenére húsz olyan vállalkozás van, melyek nem kaptak felhatalmazást erre. (szla)

Kecskemét CÉGFELSZÁMOLÁS
Tavaly év végén leállt az Arborétum lakópark építése, és a kivitelező Hírös-Ép Kft. ellen felszámolási eljárás indult. Huszonegy lakás előlegét fizették ki, a vevők aggódnak a pénzük miatt. (szla)

Pécs KÉMÉNYFELÚJÍTÁS
Húsz pécsi társasház több mint 400 lakója már biztos, hogy felújított kéményekkel várhatja a következő fűtési szezont, amire összesen 18 millió forint központi támogatást nyertek a napokban. (szla)

Székesfehérvár REKORDBEVÉTEL
Több mint tizenötmilliárd forintos rekord árbevételt könyvelhetett el az Albacomp Csoport. A húszéves vállalat a magyarországi informatikai piac egyik vezető vállalata. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!