Hírek

2005.02.02. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budakeszi Maskarák Február 5-én, délután három órakor kezdődik a városban a farsangi felvonulás. Az álarcos, maszkos, óriásbábos, gólyalábas felvonulás a Széchenyi általános iskolától a művelődési központ kertjéig halad. Itt malacsütés, fánksütés, kiszebábu-égetés, népi játékok, forralt bor és tea várja a résztvevőket. (vs)

Diósd Folytatás Az Együtt Diósdért Alapítvány 2005-ben folytatja a múlt évben sikeres programokat. Két, községi jelentőségű vállalkozásban is meghatározó szerepet vállalnak. Befejezik a fiatalok klubházának felújítását, valamint folytatják a diósdiak családfakutatását. (vs)
Érd Díj Több évtizedes kulturális munkájának elismeréseként, Érd önkormányzatának képviselő-testülete Csuka Zoltán-díjat adományozott Kóka Rozáliának. A kitüntetett alapította és vezeti 1971 óta az Érdi Bukovinai Székely Népdalkört. (vs)

Göd Szűrés adományból A gödi Lions Club tagjai két napon keresztül forró teát, forralt bort, zsíros kenyeret és pogácsát árultak a karácsonyi vásár idején a budapesti Vörösmarty téren. Az adakozóknak hála sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, amelyből Göd város polgárainak ingyenes zöldhályog-szűrést tarthatnak március 5–6-án. (vs)
Kőröstetétlen Pályázni érdemes Az elmúlt évi pályázatokon a kilencszáz lakost számláló település több mint 58 millió forintos támogatást nyert. A 2004-es költségvetés 92 millió forint volt. A számok tanúsága szerint mintegy 63 százalékkal költhettek többet a rendelkezésre álló összegnél. (vs)

Szigetszentmiklós Közös járőr A város köz- és vagyonbiztonságának, közrendjének felügyelete érdekében az önkormányzat még 2003-ban együttműködési megállapodást kötött a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Az elmúlt évben 15,6 millió volt a támogatás, amelyből a szabadidős rendőrök a polgárőrökkel, a hivatal közterület-felügyelőivel közös járőrszolgálatot fedezték. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!