Hírek

2005.03.19. 06:06

Keresztül Magyarországon

BAMA

Siófok EGYÜTTMŰKÖDÉS
Együttműködési megállapodást kötött Siófok és a jordán Aqaba speciális gazdasági övezeti hatóság az Utazás kiállításon. A megállapodás célja, hogy különböző területeken kölcsönös baráti kapcsolat alakuljon ki és fejlődjön a két város között. (mj)

Salgótarján BELVÍZ
Az országban közel 50 ezer hektárnyi terület van belvíz alatt. Nógrádban egyelőre megnyugodhatnak, a megyében nincs belvízhelyzet. (szpa)

Miskolc OPERAFESZTIVÁL
A „Bartók + Bel canto 2005” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál „évadnyitóját” a fővárosi Operaházban tartották.
A június 11. és 25. közötti programban a Bartók-művek mellett egy korszak, egy stílus és három zeneszerző (Bellini, Donizetti és Rossini) muzsikája csendül fel. (szpa)

Veszprém BÉREMELÉS
Négyszázmilliós vagyon eladásából és hitelből fedezi a Veszprém megyei önkormányzat a közalkalmazottak és a köztisztviselők béremelését. 400 millió értékben adnak el, és 200 millió hitelt vesznek fel. (szpa)

Tatabánya ÓVODA
Április 11-én kezdik a harmadik életévüket 2005. december 31-ig betöltő gyermekek 2005/06-os nevelési évre történő óvodai beíratását. A szülőknek három nap áll rendelkezésükre. (szpa)

Sopron PHARE-TÁMOGATÁS
A soproni Liszt-kultusz felelevenítésére, a tradíció megőrzését szolgáló programra a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület 252 ezer eurót (63 millió forintot) nyert Brüsszeltől. A Liszt Ferenc zongorafesztivál teljes költségvetése 70 millió forint, a különbözetet az egyesület fedezi. (mj)

Debrecen PÁLMAHÁZ
A tetőszerkezet központi kupoláját ráhelyezték a falakra. Már látszik, az épület impozáns látványt nyújt majd. Ez az állatkert eddigi legnagyobb beruházása, 70 millió forintba kerül. (szpa)

Szeged VÁROSÜZEMELTETÉS
Városüzemeltetési alpolgármesteri posztot hoznak létre Szegeden. Az intézkedés célja az önkormányzati cégek szakmai felügyelete és a közszolgáltatások színvonalának javítása. A tisztségre Solymos Lászlót jelölték. (mj)

Halas FALUGAZDÁSZOK
A Bem utcai tízemeletes társasházban kialakított irodában várják ezentúl az ügyfeleket a halasi falugazdászok. (szpa)

Szolnok PLAZA-ÜGY
A lezárult ügyészségi vizsgálat szerint a szolnoki önkormányzat nem követett el bűncselekményt a Szolnok Plaza kereskedelmi és szórakoztatóközpont építéséhez szükséges telkek 2000-ben történt értékesítésekor. A telket 92 millió forintért adták el. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!