Hírek

2005.03.05. 00:00

Maffiakapcsolatot sejtenek

Nincs mondanivalója a rendőrségnek Farkas Péter ügyében. Közben az alvilágban keresik a drogügybe keveredett olimpiai birkózóbajnok vélt kapcsolatait.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az ötezer tő indiai vadkendert Farkas anyjának a házában nevelték
[/caption]A BRFK Kábítószer-Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai több hónapos operatív nyomozás után tavaly októberben rohanták le a Farkas Péter (37) édesanyja nevén lévő XVII. kerületi házat. A kötöttfogású birkózóbajnok is ott volt a Rákoscsaba-Ótelepen, a Vízforrás utcában lévő házban, de a rendőri roham előtt meglépett. Végül a XV. kerületben fogták el.

A ház melléképületében egy jól felszerelt laboratóriumban ötezer tő indiai vadkendert találtak a nyomozók. Ott elfogták Farkas öccsét és a kertészt. A rendőrök szerint a laboratóriumban csak az elszívórendszer, az előírt páratartalmat is biztosító klímaberendezés és a világítás több millió forintba kerülhetett.

Farkas Péter és társai azóta is előzetes letartóztatásban vannak. A volt élsportoló ma is tartja magát az első vallomásához, miszerint fogalma sem volt arról, hogy a melléképületet bérlő ismeretlen mit csinált ott. Állítja: ő csak a ház nagyszobájában tartott értékes papagájait ment megetetni.

Dr. Magyar György ügyvéd még decemberben közös megegyezéssel visszaadta védői megbízását Farkasnak. Magyar az okról nem kívánt nyilatkozni. Az új védő személye egyelőre ismeretlen. A BRFK nyomozói csak annyit üzentek a Reggelnek, hogy most nincs mondanivalójuk az ügyről.

Úgy tudjuk, hogy a szakértői vélemény már elkészült. Eszerint a lefoglalt ötezer tőből mintegy 100 kilogramm, jó minőségű marihuána nyerhető. A növények magvait Hollandián át Marokkóból hozathatta a termelő. A nyomozók közben Farkas Péter kapcsolatrendszerét térképezik fel. Többek között alvilági kapcsolatokat keresnek. Az ültetvény kiépítettsége mellett a készáru terjesztésének megszervezése is szervezett bűnözői kört feltételez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!