Hírek

2005.03.18. 00:00

Zsákutcába jutott nyomozás

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="112"] Petőfi Attila, a magyar nyomozócsoport vezetője
[/caption]Holtpontra jutott a Horgoson kivégzett Szalma család ügyében indult nyomozás. Hat magyar és hét szerb nyomozó közösen vizsgálja a gyilkosság körülményeit. Magyar részről még tíz csongrádi rendőr is részt vesz a munkában, a bűnügyi és felderítő osztály munkatársai és a bűnügyi technikusok. A szerb és a magyar rendőrök telefonon naponta, személyesen hetente egyeztetnek. A magyar csoport vezetője, Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője. Eddig több mint száz magyar, illetve Magyarországon élő szerb-montenegrói állampolgárt hallgattak ki. Köztük Szalma Nándor Budapesten élő testvérét is. Valamennyien üzleti vagy magánkapcsolatban álltak a Szalma családdal.

Petőfi Attila szerint semmi sem utal arra, hogy a gyilkosság megrendelője vagy végrehajtói magyarok lettek volna. Mint ahogy arra sincs adat, hogy szerbek lettek volna. Magyarországon nem találtak a Szalma családhoz köthető bankszámlát vagy működő vállalkozást sem. Szalma Nándor a magyar cégét korábban felszámolta. A család nevén egyetlen magyar ingatlan szerepel, egy családi ház a Szeged közeli Domaszéken. A házat átkutatták, de ott sem találtak értékelhető nyomokat. Petőfi Attila a gyilkosság módjából, folyamatából, az áldozatok elhelyezkedéséből arra a következtetésre jutott, hogy nem rablógyilkosság történt. Szerintük a hat ember életének kioltása volt a bérgyilkosok feladata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!