Hírek

2005.04.06. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Tisztelgés
Márai Sándor író születésének 105. évfordulója alkalmából április 11-én koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a Mikó utcai szobránál. (kg)

II. kerület Felújítják
Hamarosan megkezdődik a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium felújítása. Az épület bővítésének alapkőletétele április 12-én lesz. (kg)

III. kerület Adósság
Támogatást nyújt a közüzemi szolgáltatóknál felhalmozott adósságok csökkentéséhez az önkormányzat. A szolgáltatás igénybevételére az jogosult, akinek legalább féléves elmaradása van, és a hátralék összege meghaladja az ötvenezer forintot. (kg)

IV. kerület NYÍLT NAP
A Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ Bölcsődéje és Óvodája nyílt napot tart szombaton. A leendő bölcsődéseket, óvodásokat szüleikkel együtt várják. (nvzs)

V. kerület KÖZBIZTONSÁG
Huszonnégy órás rendőri jelenlétet ígér a Belváros több pontján Gergényi Péter rendőrfőkapitány. A vagyon elleni bűncselekmények és a gépkocsilopások a gyakoriak. (rv)

VI. kerület A KÖLTÉSZET ÜNNEPE
Terézváros a házigazdája a József Attila-emlékestnek és kiállításnak, amelyet az ING székházában rendeznek. A fiatal tehetségek munkáiból összeállított tárlat ma délután 3 órakor nyílik meg. (rv)

VII. kerület GARAY TÉR
Felújítják a Garay tér épületeit. A rendbehozatal része a rehabilitációs programnak. (rv)

VIII. kerület DÍJAK
Az önkormányzat átadta a Józsefvárosi Becsületkereszt, a Józsefvárosért, a Jó Sport és a Józsefvárosi Aranykoszorú díjat. (dná)

IX. kerület ALKOTÓ DIÁKOK
A kerületi általános iskolások költészet napi plakátjai a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben tekinthetők meg. A pályázatra benyújtott alkotásokból válogatott tárlat április 14-éig tart nyitva. (dná)

X. kerület VÉDEKEZÉS
A vakcinázás miatt fokozottan kell ügyelni a gyermekekre és a házi kedvencekre. Az ebeket a kampány megkezdésétől számított 21 napig csak pórázon szabad vinni. Az oltás április 2–9. között zajlik. (dná)

XI. kerület Kerületszépítés
Felkérték a kerület lakóit, tegyék rendbe az épületek előtti járdákat, zöld területeket is. Az önkormányzat szeméttároló tartályokat helyez ki, illetve telephelyén ingyenesen biztosít avargyűjtő zsákokat. (ka)

XII. kerület Gyermeksport
A Hegyvidék Sportegyesület labdarúgó utánpótlás szakosztálya 6–12 éves gyerekeket vár edzéseire a Csörsz utcai pályán. (ka)

XIII. kerület LENYŰGÖZŐ
Értelmileg és halmozottan sérült gyerekek munkáiból nyílik kiállítás ma délután a Prizma Általános Iskola és Óvodában. A homokképeket a gyerekek az iskola kézművesműhelyében készítették. (nvzs)

XIV. kerület EMLÉKEZÉS
József Attila születésének századik évfordulója alkalmából Kész az idő egésze címmel ünnepi emlékestet tartottak tegnap a Vakok Általános Iskolájában. A költőóriás néhány éven keresztül a kerületben, a Korong utcában élt. (nvzs)

XV. kerület FOGADÓÓRA
Holnap tart internetes fogadóórát Hajdu László polgármester. 13,30-tól 14,30-ig válaszol az önkormányzat honlapjának (www.ujpalota.hu) fórumán feltett kérdésekre. (vcs)

XVI. kerület Orvosi ügyelet
A háziorvosi ügyelet székhelye véglegesen a Benő utca 3. számú épületben lesz, ahol a szakorvosi rendelő felújításának idejére már eddig is elhelyezték. (ka)

XVII. kerület  TERVEZÉS
A legfontosabb alapelv a szociális biztonság megőrzése, és ha szükséges, annak megteremtése – áll az önkormányzat által megalkotott szociális szolgáltatástervezési elképzelésben. (dná)

XVIII. kerület MOZGÁS!
Sportközpont nyílt Lőrinc szívében. Az Üllői út és a Haladás utca sarkán álló új épületben kondizni és fallabdázni is lehet. (vz)

XIX. kerület TATAROZÁS
Felújítási támogatásra pályázhatnak a Wekerle-telepi társasházak. A pályázattal kapcsolatos kérdésekre a kispesti polgármesteri hivatalban kaphatnak választ. (vz)

XX. kerület KÖZLEKEDÉS
Teljesen átszervezi Pesterzsébet tömegközlekedését a BKV. Sűrítik a legzsúfoltabb járatokat, a kevéssé kihasználtak útvonalát pedig módosítják. Összehangolják a csatlakozásokat, így kevesebb utas marad le átszálláskor. (vz)

XXI. kerület CSM
A volt Csepel Művek területén a szabályozási terv módosítását tervezi az önkormányzat. A Főépítészi Iroda (Kossuth Lajos utca 65.) írásban várja a csepeliek területfejlesztési elképzeléseit április 26-ig. (vcs)

XXII. kerület TAVASZ
Tavaszköszöntő hangversenyt ad a Budapesti Fesztiválzenekar április 9-én, szombaton 18 órakor a nagytétényi Szelmann-házban. (vcs)

XXIII. kerület DÍJMENTESSÉG
Többen kaptak számlát a talajterhelési díjról azok közül, akiknek idén nem kell fizetniük. Azoknak, akik a mentességüket igazolni tudják, nem kell fizetniük. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!