Hírek

2005.04.28. 00:00

Lézerfényhidat építenek a Duna fölé

Valószínűleg az Alagút és a Clark Ádám tér lesz a legzsúfoltabb helyszín az idei fővárosi majálison is. Szerencsére ezúttal nem járművek, hanem táncoló fiatalok töltik meg a folyosót és a körteret.

Tóth T.

A különleges sörhab-buli már szombaton este elkezdődik. Száztíz évvel ezelőtti időbe röpítenek vissza a szervezők korabeli kép- és hanghatásokkal. Az Erzsébet híd komolyabb formát ölt. Az unió huszonöt tagállamának zászlószíneiből szoknyát alakítanak ki rajta. Ez a korlátokról libeg majd, és főként sötétedés után lesz látványos, mivel meg lesz világítva. Csakis az uniós csatlakozásunk első évfordulójára készül egy lézerfényhíd. Pál Zsuzsanna Rebeka műve a Vigadó tér és az Ybl Miklós rakpart között teremt majd virtuális átkelőt hét végén este kilenctől éjfélig. A hídgyártást közben bárki kipróbálhatja és egy kivetítőn meg is jelenítheti. Gyönyörködni lehet még száz festmény digitális másolatában is a Magyar Nemzeti Galéria lábánál, a budai alsó rakparton.

Az egyéves évfordulóra: Európa sétány 2005

Huszonöt zenélő óriás pad lesz idén is az Andrássy úton. Kétórányi hanganyagot tároltak valamennyiben. A padok között bódító oszlopokat állítanak fel. Ezeket egy-egy uniós országra jellemző illóolajjal itatják át. Középen Magyarország lesz rozmaringos illatával. A Kodály körönd és a Munkácsy Mihály utca között nyolc neves villa átváltozását nézhetjük meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!