Hírek

2005.04.18. 00:00

Óbuda szívében most raktárváros épül

Milliárdos beruházással új nagykereskedelmi központot épít az óbudai Szőlőkert utcában az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A tizenháromezer négyzetméteres telken raktárakat és irodákat alakítanak ki. A helyiségek mindegyike osztható lesz, így több kisebb-nagyobb egység hozható létre. Az Aquincum Logisztikai Park névre keresztelt létesítmény előreláthatólag idén szeptemberben nyitja meg kapuit.

Kiss Gergely

– Örülünk, ha a befektetők a kerületben kívánnak fejleszteni – mondta a Reggelnek Szabó Magdolna alpolgármester. - A beruházásokkal új munkahelyek jönnek létre, és az érintett területek környezete is rendezettebb lesz. Itt épül az új tévészékház és indul az egykori gázgyár területének fejlesztése.

Az alpolgármester szerint azonban a beruházásoknak összhangban kell lenniük a kerület most elkészült városfejlesztési tervezetével. Az új létesítmények ugyanis forgalomnövekedéssel járnak. Az aquincumi park miatt kamionokkal is számolni kell. A Levegő Munkacsoport szerint Óbuda főbb útszakaszai már így is túlzsúfoltak. Lukács András, a szervezet elnöke lapunknak elmondta: az ilyen raktárakat a város szélére kellene telepíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!