Hírek

2005.04.02. 07:59

Sikeres magyar hölgyek Aarhusban

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Tóth és Bátorfi jól játszottak, egészen az elődöntőig meneteltek
[/caption]Tegnap a magyarok közül ismét a nők játszották a főszerepet a dániai Aarhusban zajló asztalitenisz-Európa-bajnokságon. A női párosban Bátorfi Csillával elért sikere után a címvédő Tóth Krisztina vegyesben is bejutott az elődöntőbe. Oldalán az orosz Alekszej Szmirnovval nagy küzdelemben nyert a román Adrian Crisan–Otilia Badescu duó ellen. A duplán is vegyes páros a lapzártánk utáni elődöntőben a kínai származású, de osztrák színekben induló Chen Wiexing és a fehérorosz Viktoria Pavlovics alkotta párossal játszott.

A női párosban a sydneyi olimpián az elődöntőig jutó magyar kettős szombaton az orosz Ganyina–Palina kettőssel találkozik. Bátorfiéknak fekszik az éveken át a Statisztikában is szerepelt Palina (és társnője) stílusa, jó esélyük van a döntőbe jutásra. A csapatversenyben gyengélkedő Tóth egyesben is remekelt, Fazekas Máriával és Póta Georginával együtt a legjobb 16 közé jutott. Bátorfi Csillának már nem ment ilyen jól, a német Wosik, korábbi nevén Schall 4-3-ra verte. A 12. Európa-bajnokságán szereplő 36 éves, magyar klasszis nagy csatában bukott el.

Férfi egyesben valamennyi magyar kiesett, Lindner Ádám, Fazekas Péter és Zwickl Dániel sem bírt ellenfelével. Az MTI beszámolója szerint Fazekas Péter közel állt a nagy bravúrhoz, már 3-2-re, majd a döntő játszmában 7-5-re vezetett a világbajnoki címvédő Werner Schlager ellen. Ekkor azonban az osztrák játékos edzője, Karsai Ferenc az időkérés során valami nagyon durvát mondhatott tanítványának, aki dühösen földhöz csapta vizeskulacsát. Schlager innentől zsinórban hat pontot elérve megnyerte a találkozót!

A péntek esti egyes nyolcad-döntőben Tóth Krisztina folytatta diadalmenetét: 4-1-re győzött az orosz Ganyina ellen. Nem járt viszont sikerrel Fazekas Mária, aki 4-1-re kikapott horvát színekben induló klubtársnőjétől, Boros Tamarától. Póta Georgina lapzártánk után állt asztalhoz a hollandokat képviselő Li Jiaóval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!