Hírek

2005.06.28. 05:32

Cél a dobogós helyezés

A lila-fehérek kerete alaposan kicserélődött, hiszen hatan távoztak az előző idényben negyedik helyen végzett együttesből. A helyükre többségében fiatalok érkeztek.

Lázár Lajos

Mészöly Géza irányításával megtartotta a 2005–2006-os bajnoki év első edzését az Újpest. Igaz, a tegnapi foglalkozás jobbára elméleti volt, bemutatkoztak az újonan érkezők, és részletesen megbeszélték a felkészülési programot. Mészöly Géza vezetőedző munkáját Véber György helyett a holland Valére Billen segíti majd. Távozott a lila-fehérektől a játékosok közül Fehér Csaba (visszatért a PSV-hez), Németh Norbert (Diósgyőr), Juhár Tamás és Bükszegi Zoltán (Gellei Imre csapatához, Ciprusra). Elmegy a Megyeri útról Tamási Zoltán és Grósz Róbert is, de hogy hova szerződnek, még nem dőlt el. A távozók helyére hat fiatal – Gulyás Máté, Tolnai Tamás, Freud Gábor, Villányi Gergely, Vituska István, Pázsit Richárd – érkezett az utánpótláscsapatból, és velük profiszerződést kötött a klub.

A lila-fehérek játékosa lett a kaposvári Tóth Balázs. A 25 éves középpályás öt évre szóló szerződést írt alá a lila-fehérekhez. Mészöly Géza a középpálya bal oldalán szán neki helyet, így Tóth Norbert, akit az elmúlt bajnoki év legjobbjának választott a szakma, irányító szerepkörben állhat csapata rendelkezésére. A hét folyamán két 19 éves román játékost is tesztelnek. Ha megnyerik a szakvezetés tetszését, szerződést kaphatnak. Elképzelhető, hogy a Feyenoord együtteséből is érkeznek majd játékosok júliusban. A további erősítés attól is függ,  sikerül-e megállapodnia a klub vezetésének a régiek közül Farkas Balázzsal és Simek Péterrel.

Csaknem végleges az edzőmérkőzések műsora is. Most szombaton a Veresegyház lesz az ellenfél, amolyan „bemelegítésként”, majd rangos csapatokkal játszanak a lilák a július 30-i bajnoki rajtig. Utaznak a Dukla Banksa Bystricához, Siófokon fogadják a Feyenoord gárdáját, megmérkőznek a bajnok Debrecennel, július közepén Fonyódon kétnapos torna keretében találkoznak a Pécs, a Kaposvár, a REAC és az eredeti terv szerint a ZTE csapatával. Tekintettel arra, hogy az egerszegiek jövője bizonytalan, elképzelhető, hogy a rendezők más klubot hívnak meg a helyükre. A hónap második felére két nemzetközi összecsapást terveznek, de tart még az egyeztetés a kiszemelt csapatokkal.

– Az Újpest célja, a hagyományokat tiszteletben tartva, csakis a dobogós hely lehet – mondta Mészöly Géza vezetőedző. – Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy átalakult a keret, sok a fiatal, és nem tudni, mire lesznek képesek. Abban állapodtunk meg a vezetőkkel, hogy a mércét bajnokság közben is emelhetjük, ha kedvezően alakulnak az eredmények.

Együttműködés a Feyenoorddal

A tulajdonviszonyok átrendezésekor Újpesten eldőlt, hogy a jövőben szoros kapcsolatot terveznek a holland Feyenoord gárdájával. Ez az együttműkö-dés lehetővé teszi, hogy a tehetséges újpesti fiatalok a rotterdami csapatnál fejlődhessenek. A Feyenoord viszont átenged olyan játékosokat, akik erősítést jelenthetnek a liláknak. A megállapodás eredményeként a Feyenoordtól érkezett az Újpest új klubigazgatója, Francois Laureyssen, valamint a másodedző Valére Billen. A napokban az is eldől, hogy kiket tesztelhet az újpesti szakmai stáb. Azok, akik beilleszkednek az elképzelésbe, maradnak a Megyeri úton. Az együttműkö-dés eredménye az is, hogy július 10-én Siófokon mérkőznek a lilák a Feyenoord együttesével. Ez a találkozó jól szolgálja a felkészülést a bajnoki rajtra, és csemegében lesz részük a Balaton partján nyaralóknak is.

az előző idényben negyedik helyen végzett együttesből. A helyükre többségében fiatalok érkeztek. Lázár Lajos Együttműködés a Feyenoorddal

A tulajdonviszonyok átrendezésekor Újpesten eldőlt, hogy

a jövőben szoros kapcsolatot terveznek a holland Feyenoord gárdájával. Ez az együttműkö-dés lehetővé teszi, hogy a tehetséges újpesti fiatalok a rotterdami csapatnál fejlődhessenek. A Feyenoord viszont átenged olyan játékosokat, akik erősítést jelenthetnek a liláknak.

A megállapodás eredményeként a Feyenoordtól érkezett az Újpest új klubigazgatója, Francois Laureyssen, valamint a másodedző Valére Billen. A napokban az is eldől, hogy kiket tesztelhet az újpesti szakmai stáb. Azok, akik beilleszkednek az elképzelésbe, maradnak a Megyeri úton. Az együttműkö-dés eredménye az is, hogy július 10-én Siófokon mérkőznek a lilák a Feyenoord együttesével.

Ez a találkozó jól szolgálja a felkészülést a bajnoki rajtra, és csemegében lesz részük a Balaton partján nyaralóknak is. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!