Hírek

2005.06.11. 06:55

Dinasztiát alapít az idősebb George Bush

Idősebb George Bush, aki 1989 és 1993 között volt lakója a Fehér Háznak, azt javasolja, hogy fia, George után másik gyerekét, a floridai kormányzó Jebet jelöljék a soron következő elnökválasztáson, akár az előző first Lady, Hillary Clinton New York-i szenátor ellenében.

Gy. Z.

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Házi eligazítás Bushéknál: idősebb és ifjabb George mellett jobbról Jeb
[/caption]A CNN legismertebb műsorában, a Larry King Live-ban kijelentette: vágya az, hogy mindkét fia kövesse őt az elnöki poszton, bár hozzáfűzte, hogy meglehet, az időpont még nem alkalmas. Ezért nem is hiszi, hogy Jeb már a következő választásokon föllépjen, egyelőre jól érzi magát a „Narancs-államban”. Sőt, a floridai kormányzó már közölte is, hogy egyelőre nem dédelget elnöki terveket, ez inkább a kedvenc papa óhaja. A család meggyőződése, hogy a demokraták 2008-ban egyébként is Hillary Clintont indítják – ő lehet az első női elnök –, és nehéz lenne vele fölvenni a versenyt.

Dinasztiatörekvések már voltak az amerikai elnökök körében. A Kennedy-klán John meggyilkolása után előbb Robertet, majd az ő lelövése után Edwardot szerette volna bejuttatni a Fehér Házba. Mint ismeretes, sikertelenül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!