Hírek

2005.06.29. 00:00

Ronnie és Román csatája

Ma este Brazília és Argentína játszik a trófeáért – sokak szerint a világ két legerősebb csapata.

Dénes Tamás (Frankfurt)

[caption id="" align="alignleft" width="232"] A hozzáértők szerint Ronaldinho és Juan Román Riquelme különcsatája dönt majd a fináléban. Amelyikük jobban irányít, annak a csapata győz.
[/caption] De vajon melyik az erősebb a kettő közül? Összehasonlítottam az azonos posztokon szereplő játékosokat, és a végeredmény is azt támasztotta alá, hogy nincs nagy különbség a két gárda között. Dida és Lux közül a brazilt tartom jobbnak, noha itt eddig nem védett nagy formában (Brazília–Argentína 1-0). Cicinho, a Betishez tartó ,,paulista” hátvéd a torna egyik felfedezettje, de még szertelen. Javier Zanettinek Cafu lenne a méltó ellenfél (Brazília–Argentína 1-1). A brazilok középvédői eddig gyengélkedtek, Lúcio sincs csúcsformában. Coloccini tehetséges, de még túl látványosan durvul (Brazília–Argentína 1,5-1,5). Samuel sincs csúcsformában, de nem lehet olyan rossz, hogy ne kerekedjen felül Roque Júnioron (Brazília–Argentína 1,5-2,5).

Gilberto az első, a görögök elleni meccsen játszott a legjobban, azóta nem rossz, de nem is kiemelkedő. A gyakran középre húzódó Gaby Heinze viszont világviszonylatban is az egyik legjobb a poszton (Brazília–Argentína 1,5-3,5). A védekező középpályások közül Émerson nincs formában, de alapvetően jobb, mint Cambiasso, akinek jó a rúgótechnikája és higgadt. Ez arra elég, hogy tartsa a döntetlent a nem túlságosan szárnyaló brazillal (Brazília–Argentína 2-4). Kaka nagyon fáradt, de így is ,,veri” az argentinok egyik majdnem újoncát, Santanát (Brazília–Argentína 3-4).

Jön a legnehezebb feladat: öszszehasonlítani Ronaldinhót és Riquelmét. Utóbbi végre Európában is remekel, Ronaldinho meg egyenesen a világ legjobbja. Riquelmét választják a tippek szerint majd a torna legjobbjának, de nagy bátorság lenne bárkire azt mondani, hogy jobb Ronnie-nál. Kettejük párharca mindent eldönthet (Brazília–Argentína 3,5-4,5). Két rutinos futballista a bal oldalon: Zé Roberto és Sorin között nehéz különbséget tenni (Brazília–Argentína 4-5). Robinho a brazilok új csillaga, már most is nagyon jó, de én azonban csak döntetlenre adnám „különmeccsét” a gólkirályi címre is törő Figueroával (Brazília–Argentína 4,5-5,5). Adriano a végén behozza az argentinok előnyét! Az Inter csillaga maga a megtestesült gólveszély, feledtette velünk, hogy Ronaldo szerelmi csalódását piheni Rióban. (Egyébként sikerrel, máris felcsípett egy "szokásos", kis mellű, nagy fenekű szőkét. Ez a zsánere.) A Saviolát pótló Carlos Tevez gyors, ügyes, de egyelőre jobb nála a brazil (Brazília–Argentína 5,5-5,5).

A helyosztók

A 3. helyért: Németország– Mexikó (Lipcse, 17.45)

Döntő: Brazília–Argentína (Frankfurt, 20.45)

Döntő: Brazília–Argentína (Frankfurt, 20.45) A hozzáértők szerint Ronaldinho és Juan Román Riquelme különcsatája dönt majd a fináléban. Amelyikük jobban irányít, annak a csapata győz. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!