Hírek

2005.07.30. 00:00

A kánikula is kemény ellenfél a Rómain

Á. S.

Nem csupán a háló túlsó oldalán levő vetélytárssal, hanem a szinte már kibírhatatlan kánikulával is küszködnek a Római Teniszakadémián a WTA-verseny résztvevői. Amikor Szávay Ági szerdán délben pályára lépett, 32 fokot mutatott a hőmérő, de csütörtökön és tegnap még az esti órákban is ilyen forróságban talpaltak az izzó salakon A rendezők életbe is léptették az ilyenkor szokásos (leginkább az ausztráliai kánikulában alkalmazott) hőségszabályt, a döntő játszma előtti tízperces pihenőt.

Kapros Anikó (258. a világranglistán) és a cseh Michaela Pastikova (91.) nyolcaddöntős csatározása is hasonló körülmények között zajlott, hiszen közel kétórányi küzdelem után mindkét játékos neve mellett egy-egy játszma állt. A pihenő sem hozott változást, nagyobb előnyre egyikőjük sem tudott szert tenni, végig egymás közelében haladt a két játékos. Aztán 5:4-nél adogatáshoz és meccslabdához jutott a nyurga cseh, ám előtte még orvos járt nála a pályán, görcsbe állt lábát kellett kicsit rendbe tenni. Ezt a mérkőzéslabdát Kapros sikerrel hárította, majd kivédett még egyet, végül 6:6-ra hozta az állást. A legjobb nyolc közé jutásról döntő rövidítésben aztán ismét szükség volt Kapros lelkierejére, hiszen 3-6-ra állt a pontvadászatban, s Pastikova már csupán egyetlen nyertes ütésre állt a továbbjutástól. Sárkányrepülő jelent meg a pálya felett, szerencsét hozva a magyar játékosnak, aki zsinórban öt labdamenetet nyert meg, s így 4:6, 6:3, 7:6-ra győzött a több mint háromórás maratoni csatában. A legjobb négy közé jutásért lapzártánk után lépett pályára a torna 1. helyén kiemelt, a legutóbbi modenai WTA-viadalon tornagyőztes izraeli Anna Smashnova (53.) ellen. A Tippmix Budapest Grand Prix elődöntőit ma 11 órától, a finálékat holnap 10.30 órától rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!