Hírek

2005.07.22. 07:36

A képviselő ellen tüntettek a Belvárosban

Rados Virág

– Tiltakozunk az ellen, hogy a két iskolát egy épületbe tegyék – mondja Németh Tamás, Az ifjúságért, a jövőért Alapítvány kuratóriumának elnöke. A szervezet tegnap délután tüntetést rendezett a Szemere Utcai Általános Iskola és Gimnázium előtt. Nem akarják, hogy az Alkotmány utcai intézményből ideköltöztessék a fogyatékosokat. A jelenlegi tiltakozással elkéstek, az épületben már folyik az átalakítás. Szeptemberben az Alkotmány utcai fiatalok már itt kezdhetnek.

– Embertelen körülmények között kellett tanulniuk – mondja Prónay-Zakar Gina, az önkormányzat sajtóreferense. – Lakásokból kialakított tantermekben szorongtak, méltatlan módon. Az egybeköltöztetésről a képviselő-testület korábban határozott. A döntés pártolói szerint a hatalmas alapterületű Szemerében a száz jövevénynek bőven jut hely. Nem így látja Schneider Mihály képviselő.

– Nyolcvan négyzetméteres tantermeket szabdalnak szét – méltatlankodik. – Tizenkilenc négyzetméteresekre. A hajdani szemerés diák főként azon háborog, hogy a szülők véleményére senki sem volt kíváncsi. Pedig annak idején, két-három éve állítólag összegyűlt vagy hatszáz tiltakozó aláírás. – Az ív kézen-közön eltűnt – mondja Schneider. – Van viszont három független szakértői vélemény, mindegyik ellenzi a dolgot. A testület fütyült rájuk. Az önkormányzatnál egy későbbi, ötven aláírásos beadványról tudnak. – A többségnek semmi baja az átalakítással – mondja Prónay-Zakar Gina. – Rosszízű hangulatkeltés az egész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!