Hírek

2005.07.22. 07:37

A MÁV is versenyben maradt a csipkártyáért

Négy cég, az EDS Magyarország Kft., a MÁV Informatika Kft., a Sagem Magyarország Kft. és a T-System indulhat a BKV elektronikus jegy- és bérletrendszerére kiírt pályázaton. A társaságok szeptember 12-ig nyújthatják be ajánlataikat, végső eredményhirdetés novemberben várható.

Kiss G.

A MÁV annak ellenére maradhatott versenyben, hogy júniusban már kiesett a BKV rostáján. Akkor fellebbeztek, és a Közbeszerzési Döntőbírósághoz fordultak. Sikerrel. Az ajánlatokat átértékelték, a MÁV újra a pályázók között szerepel. Az elektronikus jegyrendszer kiépítésének becsült költsége tizenöt-húszmilliárd forint. A tízéves üzemeltetési idő leteltével a rendszer a BKV tulajdonába kerül. A beruházás költségeit a pályázat nyertese fedezi, míg a közlekedési vállalat tíz éven keresztül üzemeltetési díjat fizet. A bérletek műanyag alapú csipkártyák lesznek, amelyeket a pénztárakban és más szolgáltatóknál lehet majd megvásárolni. Sőt, az automatáknál fel is lehet majd azokat tölteni. A jegyek papíralapú csipkártyák lesznek. A metróállomásokon mechanikus kapuk váltják fel az ellenőröket. A csipkártyás leolvasókat először a kisföldalattin építik ki. A BKV szerint az új megoldás lehetetlené teszi a bliccelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!