Hírek

2005.07.20. 06:31

Ablakon kidobott milliárd a Szilágyi út felújítása?

A fővárosi önkormányzat 1,2 milliárd forintot dob ki az ablakon – jelentette ki lapunknak Szálka Miklós.

Zsidai Péter

A városüzemeltetési bizottság alelnöke hétfőn részt vett annak a testületnek az ülésén, amely egy újpesti útszakasz kivitelezőjét választotta ki. A Szilágyi út azon részéről van szó, amely a Fóti út és a Görgey Artúr utca határol. A nyolcszáz méteres szakasz a Rákospalota-Újpest vasútállomásig ér el. A fideszes képviselőnek nem a megújítással van baja, hanem azzal, hogy előbb vagy utóbb meg fogják semmisíteni. Az útszakasz ugyanis egybeesik a hármas metró nyomvonalával. A tervek szerint ezen a részen a metró már felszínen fogja elérni a rákospalotai állomást. Itt pedig a 14-es villamos pályáján folytatja útját, egészen Káposz-tásmegyerig. A villamosvágányokat úgy építették meg, hogy alkalmasak legyen a metrószerelvények fogadására. Szálka szerint ész nélkül jelölte ki a városvezetés ezt az utat. Akkor járt volna el helyesen, ha további kisajátításokat végez, és metró nyomvonala mellett építi át a Szilágyi utat.

Szabó András, a közlekedésfejlesztési alosztály munkatársa szerint nem szabad 15-20 évet várni a Szilágyi út felújításával. Márpedig szerinte előbb nem várható a 3-as metró befejezése. Megtudtuk, hogy Újpest kezdeményezésére jött létre a fejlesztés, összefüggésben az M0-ás megépítésével. Még megállapodást is aláírtak a főváros, a kerület, a gazdasági minisztérium és a Nemzeti Autópálya Rt. részvételével. A felújítás nemcsak szakmai, hanem politikai támogatást is élvez. Szilágyi András meggyőződése, a kerület közlekedését megkönnyíti majd a felújított útszakasz. Az M0-ással járó forgalomnövekedés miatt az újpestiek a Szilágyi úton kívül a Váci út kiszéle-sítését is kérték. Dunakeszi irányába kétszer kétsávosra fogják bővíteni. Ennek előkészítését, tervezését megkezdték a városházán dolgozó szakemberek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!