Hírek

2005.07.21. 07:27

Az ügyrendi bizottság elmarasztalta Szíjjártót

Az Országgyűlés Ügyrendi Bizottsága szerdai rendkívüli ülésén hat igen szavazattal, négy nem ellenében elfogadta azt az állásfoglalást, amely hatásköre túllépéséért elmarasztalja Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselőt, az Apró-Gyurcsány vagyon gyarapodását vizsgáló bizottság elnökét.

BAMA

Lendvai Ildikó, a szocialista párt frakcióvezetője annak kapcsán javasolta az állásfoglalást, hogy Szijjártó Péter a vizsgálóbizottság mosonmagyaróvári ülésére 24 órán belüli meghívót küldött Gerezdes Jánosnak, a Motim Kft. vezérigazgatójának, holott a kormánypártok szerint nem rendelkezett felhatalmazással erre.

Salamon László (Fidesz) arra hivatkozott, hogy a vizsgálóbizottságokban létezik olyan kisebbségi jog, hogy a képviselők kétötöde kezdeményezhet meghallgatást. A képviselő azzal vádolta a kormánypártokat, hogy „meg akarják gyilkolni” ezt a jogot, és figyelmeztette őket a 2006-os választásokra, amikor elmondása szerint változhatnak az arányok. Wiener György szocialista képviselő visszautasította a fentieket. Csiha Judit, a bizottság szocialista elnöke úgy véli, hogy a 24 órával az ülés előtt továbbított meghívóval Szijjártó Péter nem csak a házszabály, hanem a politikai kultúra tekintetében is vétett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!