Hírek

2005.07.02. 00:00

Bobo Vieri felbontotta a szerződését az Internél

Nem sorolható a galaktikus sorozatba a Real Madrid két új igazolása. A csapat hároméves szerződést kötött Pablo Garciával, az Osasuna uruguayi válogatott védekező középpályásával.

Szabó Tamás

A királyi klub négymillió eurót fizetett a pamplonai kiscsapatnak a 28 éves futballistáért, valamint átengedte az ifjú Borja játékengedélyét. Pablo Garciát egy másik uruguayi követte. Carlos Diogo a River Plate-től érkezett, miután lejárt a szerződése, a spanyolok ingyen szerezték meg. A 21 éves jobbhátvéd ötéves szerződést kötött a madridiakkal. Közben a Real futballigazgatója, Arrigo Sacchi kijelentette, Michael Owen nem eladó. Az olasz szakember szava már csak azért is megkérdőjelezhető, mert az elmúlt hetekben szinte minden „szembe jövő” csapatnak azonnal felajánlották az angol támadót.

A Real Madrid nem mond le Robinhóról, és úgy tűnik, a brazil is inkább a spanyolokhoz menne. A brazil labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége ismét közölte, hogy a spanyol fővárosban szeretné folytatni pályafutását. „Minden amellett szól, hogy eligazoljak – magyarázta a 21 éves Robinho. – A karrierem szempontjából óriási előrelépés lenne, másrészt Spanyolországban tökéletes biztonságban érezném a családomat.” Az egyetlen gondot Marcelo Teixeira, a Santos elnöke jelenti, aki továbbra is hajthatatlannak tűnik, hiszen elképesztő összeget, 50 millió dollárt kér a fiatal játékosért. Nagy üzletet remél.

A Chelsea továbbra is csatárt keres. A legújabb hírek szerint a Parma legnagyobb értékét, Alberto Gilardinhót vinné. José Mourinho komolyan gondolja a dolgot, ugyanis 35 millió fontot ajánlott az olasz együttesnek. Gera Zoltán gárdája, a West Bromwich Albion egy évre kölcsönbe megszerezte Chris Kirklandet, a Liverpool tavasszal sokáig sérült kapusát. Az Arsenal a brazil Julio Baptistát szeretné Londonba csábítani. Az angolok tízmillió fontot ajánlottak a Sevillának a válogatott játékosért. A hírek szerint a hét végén hivatalosan is bejelenthetik az üzletet.

Cristiano Ronaldo addig-addig ijesztgette a Manchester Unitedet, míg a klub új szerződést tolt elé. A portugál kevesellte a bérét, ezért a menedzser, Sir Alex Ferguson új kontraktust kötött vele, 2010-ig meghosszabbította a megállapodást.

A holland Andy van der Meyde csak egy másik olasz csapat kedvéért hagyná el az Internazionalét. A középpályás azt követően beszélt erről, miután szóba hozták a francia Monacóval. A hírek szerint az Udinese szívesen látná a soraiban. Szintén az Interhez kapcsolódik az a hír, miszerint a klub váratlanul felbontotta Christian Vieri szerződését. Úgy tűnik, a két fél békességben vált el egymástól, ugyanis az együttes köszönetet mondott a válogatott támadónak az elmúlt hat évben nyújtott remek teljesítményéért.

A Tottenham Hotspur máris bejelentkezett az angolul kiválóan beszélő Vieriért. Amíg Vierit elengedte az Inter, addig egy kameruni játékossal szerződést kötött. A hátvéd Pierre Wome csatlakozott a milánói kék-feketékhez. Az afrikai játékos 1996-ban mutatkozott be a Serie A-ban,  az elmúlt idényt a Bresciánál töltötte. Wome az Inter első nyári, s egyben története első kameruni szerzeménye.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!