Hírek

2005.07.11. 00:00

Brazil csatár a Honvédban

A hét végén csaknem valamennyi élvonalbeli csapat előkészületi mérkőzést játszott. A pályán mindenütt új arcokat fedezhettek fel a szurkolók. Érthető, hiszen javában tart az átigazolási időszak.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Salamon Miklós (jobbra), aki hajdanán a Dunaferrben tűnt fel, némi meglepetésre most a Vasashoz igazolt
[/caption]Jelentős változás előtt áll a Vasas. A távozók helyére már leigazolták a piros-kékek az MTK-ból Elek Norbertet és Pécsről a kapus Németh Gábort. Csaknem biztosra vehető, hogy aláírja a szerződést az egykori dunaújvárosi válogatott hátvéd, Salamon Miklós, valamint a Ciprusról visszatérő Zováth János. A Vasas játékosa lesz a fiatal Varga Dezső, aki az elmúlt idényt az Admira Wacker együttesében töltötte, valamint Majoros Árpád Orosházáról. A hét végi Felcsút elleni edzőmeccsen pályára lépett a piros-kékeknél a középpályás Németh Norbert is. A játékos a téli szünetben igazolt kölcsönbe az MTK-ból Újpestre.

A kölcsön lejárt, a lila-fehérek nem tartanak rá igényt, és a napokban kölcsönös megegyezéssel szerződést bontott vele az MTK. Németh szívesen menne külföldre, de ha nem sikerül, akkor várhatóan a Fáy utcában folytatja. Nem dőlt még el, hogy Schultz Levente, Győri János és Gaál László lejárt szerződését meghosszabbítja-e a klub. Góllal mutatkozott be a Honvéd csapatában a 23 éves brazil csatár, Andre Alvés dos Santos, aki Alvés néven szerepel majd a kispestieknél. A piros-feketék mától egy hétig Fonyódon edzőtáboroznak, és ott lesz a kerettel próbajátékon Venczel Balázs (Haladás), Ribi Roland (Felcsút), valamint a szerb Ivan Jelics és Dragan Paripovics is. Gondban van az MTK, mert a távozókat csak részben sikerült pótolni. Fájlalják a kék-fehérek, hogy a kaposvári Jovánczai Zoltán meggondolta magát, és mégsem írta alá a szerződést. Selei Andrással (Zalaegerszeg) megállapodtak, de a középpályás csak a hét közepén csatlakozik a kék-fehérekhez.

Pécsről elment a kapus Németh Gábor (a Vasashoz), Erős Gábor (a Ferencvároshoz), valamint Pest Krisztián (külföldre készül). A pécsi piros-feketéknek sikerült leigazolni Nyíregyházáról a hátvéd Sipos Norbertet, és
a ferencvárosi fiatal csatárt, Tarcsa Bencét. Visszatért Zalaegerszegről Gaál Miklós, Dienes András pedig szerződést hoszszabbított. Mára várják a brazil Alex érkezését. A csatár korábban már szerepelt a Haladás együttesében. Pécsre szerződött Sopronból Balaskó Iván. Igaz, vele van egy külön megállapodás, mert a labdarúgónak peres ügyei vannak. A PMFC vezetése bízik abban, hogy az igazságszolgáltatás nem marasztalja el a játékost. Ha mégis, akkor a most kötött szerződést semmisnek tekintik a felek. Folynak a tárgyalások a soproni Csordás Csabával – őt már korábban is szerette volna igazolni a Pécs –, Vasas Zoltánnal (Nyíregyháza) és Andorka Péterrel (Zalaegerszeg).

Soproni gondok

A bajnoksÁgban is sikeres, Magyar Kupát nyerő együttes szétesőben van. A korábbi támogatók közül visszalépett a Matáv, és az Antók Kft. is jelezte, hogy nem kívánja anyagi juttatásban részesíteni a csapatot. Így a kupagyőztes költségvetése 150 millió forintra csökkent, és ilyen háttérrel nem lehet különösebb terveket szőni. Bárányos Zsolt külföldre szerződött, és a hét végén eldőlt az is, hogy Tóth Mihály három és fél évre aláírt a norvég Fredrikstadt csapatához. Ugyancsak Norvégiában folytatja pályafutását Szekeres Tamás is. Pintér Zoltán a Diósgyőrt választotta, Balaskó Iván Pécsre ment, és várhatóan távozik Csordás Csaba is. Kérdés, hogy ilyen anyagi háttér mellett sikerül-e új játékosokat igazolni. A szombatra tervezett lengyel Lubin elleni edzőmeccs is elmaradt, mert Pintér Attila vezetőedző csak a juniorcsapatot küldhette volna pályára. Amikor ezt az Ausztriában edzőtáborozó lengyel klub vezetői megtudták, lemondták a mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!