Hírek

2005.07.12. 07:58

Buták versengése

Tisztelettudónak korántsem nevezhető az a társadalmi szerveződés, amely idén is kiosztja hülyeségdíját a legismertebb személyek között. A Nemzetközi Butaság Akadémia nagyjából már összegyűjtötte a „nevezéseket”, és tíz nap múlva hozza nyilvánosságra az eredményt. 2005 legesélyesebb nyertesei azonban már ismertek.

Csák E.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A vezető politikusok között George Bush amerikai elnökön gúnyolódik legtöbbet a világ, de bőven kijut más államfőknek is
[/caption]Az Akadémia első számú jelöltje az idén is George Bush amerikai elnök. Az élbolyban van rajta kívül még elnökjelölt ellenlábasa, John Kerry, továbbá Leonyid Kucsma, volt ukrán elnök. A díj egyéb kategóriái ugyancsak alkalmasak arra, hogy kigúnyoljanak (és megsértsenek) neves személyiségeket. Az amerikai elnök itt is előkelő helyen szerepel, méghozzá a következő mondatáért: „Állandóan azon törik a fejüket, miként árthatnának Amerikának. Ezt tesszük mi is”.

A legbutább helyzetek kategóriában Ashley Simpson került az első helyre, akinek „élő” koncertjén fennakadt a lemezjátszó tűje. Ron Artest kosaras pedig azért jelölt, mert részt vett egy verekedésben. Harry herceg úgy lett esélyes, hogy egy jelmezes bulira SS-egyenruhát vett fel. Az ismert színész, Russel Crowe azért juthat dobogóra, mert valakinek a fejéhez vágott egy telefonkészüléket.

Az év legbutább nőjének Paris Hilton topmodellt és Ashley Simpsont tartják az Akadémia bölcsei. A legbutább kormány titulusért nagy eséllyel Irán, az Egyesült Államok, Kanada és Észak-Korea versenyez, de az ENSZ vezetői is felkerültek az első öt közé. A díjosztók nem kímélik más díjak odaítélőit sem: a legbugyutább ceremónia minősítést az Oscar- és a Grammy-díj eredményhirdetése kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!