Hírek

2005.07.16. 00:00

Dinnyearcok és sztármosolyok

A Fény utcai piac bejáratánál óriási tömeg verődött össze. A dinnyéket gusztálták. Nem mindig látni olyan piros belű dinnyét, amelynek a héjáról ismert sztár vigyorog.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Réz András kedvenc piacán, a Fény utcain mutatták be Görögdinnye című új kötetét
[/caption]Nincs az embernek szíve belevágni Csonka András arcába. Bódy Magdit megcsonkítani. Inkább csak nézni kell kollégánk, Dluhopolszky László karikatúráit, amelyeket a megtermett görögdinnyékre rajzolt. Az apropó pedig az Ulpius Ház új kötete, a Görögdinnye című könyv premierje. Ám nem a megtermett gyümölcs receptjeit rejti a vaskos kötet, hanem egy regényt. Miért pont a Fény utcai piacon adtak randevút a könyvek szerelmeseinek? Nos, mert Réz András mutatta be a regényt, és ez a budai piac a kedvence. Itt képes órákat elbóklászni és nézegetni a csemegéket.

Karikaturista kollégánk nemcsak a dinnyékre rajzolt, hanem ott, a helyszínen megjelent ismert emberek arcáról sziluettképeket is készített. A karikatúra-kiállítás és dinnyemustra után persze nem a műalkotásokat, hanem friss, hideg dinnyét kóstolhattak a meghívottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!